Threads: 9
ЈА сам лично велики критичар што се тиче навијања али вечерас заиста нема места томе, како смо губили скоро цео меч од шљама, навијали смо одлично одлично одлично. Рече неко у неком од претходних постова, ех да је време било лепше и да није Звезди срећа окренила леђа данас би вероватно била пуна Маракана, и цео Север би грмео као један свих 90 минута, и мислим да је лик у праву. Нисмо током целог меча грмели као један али у већем делу јесмо, бар сам ја стекао такав утисак а био сам неколико редова изнад средње шипке. Стоку смо испрозивали баш како треба, Звезди смо вечерас многи од нас оставили глас и срце, овога пута то није било довољно, следећи пут биће! Поносан сам на наш Север . Идемо даље , следећи је Бск
Threads: 1
11-28-2009, 11:28 PM
(This post was last modified: 11-28-2009, 11:35 PM by Звездаш Делијa.)
ја баш мислим да смо морали и могли боље...у појединим тренуцима људи су певушили лагано поред мене и гледали утакмицу! тек на позив са разгласа крећу... НЕ мора се толико форсирати нека песма! на утакмицама где има много "љубитеља фудбала" се требају чешће мењати песме...па ако треба и да се после понове још једном, два пута...али дуже певање од 4,5 минута ... по мени доста лошије испада! у појединим тренуцима је баш грмело...пред крај првог полувремена,почетком другог и на крају поздрав играчима уз свуда грми около...
Threads: 19
Ja ћу да одужим.. иако сам жестоко сморен.
Прво, нисам очекивао Звездин пораз.. очекивао сам да ћемо их после дуже времена на Маракани прегазти.. још јуче се почела осећати она дерби грозница, а данас мало после подне ортак ми рече да нема карата за Север!? То ме подсетило на онај наш 121. дерби када смо их самлели 3:0. Киша додуше много је заје...ла на терену.. али ја не памтим да сам скорије гледао очајније издање играча на терену. То је мнооого утицало на дешавања на трибини, али много.
Бројност, због кише ме искрено позитивно изненадила.. дупке пун Север, вероватно и 14.000 људи је на Северу било.
Наша кореографија светски испала, то морам да признам.
Е сада овај спорни део.. певање.. Руку на срце, не слажем се да је ово наше најбоље вокално издање на Маракани.. било је и бољих.. рецимо ово са Спартаком неки дан, затим Динамо ТБ (исто киша, исто тешко одвијање на терену, само смо успели победити, па је донело и урнебес на трибинама)..
Вечерас је било само на моменте добро, и грмљавина када смо изједначили при крају првог полувремена. То се слажем да је било одлично.. Али људи моји.. певам целу утакмицу, дерем се као бесан.. људи блеје у терен као да су на Западу!? Ево, гужва око мене била, а можда око 10 људи да је целу утакмицу певало?! 20ак с времена на време... остали само за наш гол... Ужас.
Ево мог једног запажања.. када треба да се пева.. у другом полувремену.. то се слабије чује, јер ликови блену у терен.. Звезда је имала неке добре шансе, и таман да постигне гол, оно оде преко пречке.. а тада, веровали ви мени или не.. оте се уздах целој Северној трибини, и нормално је да када 14.000 људи у глас уздише да се јаче чује него када нас 4.000 пева?! У другом полувремену до њиховог вођства, још и некако смо се чули, прелазно.. али после тога.. готово, само се моле Богу да изједначимо.. Неки лик, каже наглас како имамо играча више и како не можемо да победимо.. Додаје мала нека поред, да само он навија, и да ћемо победити.. Супер размишљање и оптимизам за једну 15-годишњу девојчицу. Овај после ништа није надодао.. али ми се свидело како мала размишља.
Не знам заправо колико сте стигли приметити да смо имали залутале ликове.. људе који долазе само на овакве утакмице.. који нису нашли за згодно да дођу против Спартака, или ОФКе.. једноставно њих само занимају резултати, а не идеологија трибине!?! Хоће да певају ПТЛН.. али неће "але але але о ајде Звездо сад на гол".. Схватам и ја да то није погодна песма за дерби, тим пре што губимо.. Када су дерби утакмице онда не може да се певају лаганије и опуштене песмице, као да славимо титулу у последњем колу.. морају бити брзе, жестоке, и да одзвањају..
Истини за вољу ни сточари нису нешто посебно били на дербију, иако су могли.. лепу шансу су имали.. моменат када су дали први гол нису ни сконтали.. други гол јесу.. и тада су се чули.. и на крају утакмице.. ово остало једва да сам их и чуо, као неми филм.. Раније на неким дербијима су много више приказивали на Маракани. Сада су дебили на почетку утакмице, упалили бакље, а затим побацали на стазу.. јер је кренула српска химна "Боже Правде"..
Ово што су они помислили да им је кореографија, то им је најгоре што су приказали у задњих 10 година на дербијима!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 18
Како ми знамо да навијамо на дерби утакмицама овај пут је звучало ТРАЉАВО, изузев у пар наврата када је грмео онај прави СЕВЕР, што се тиче саме представе(кореографија) на трибини одлична! Може се рећи да је добро било, али...
Threads: 61
(11-28-2009, 11:41 PM)дрвосеча link Wrote:Не знам заправо колико сте стигли приметити да смо имали залутале ликове.. људе који долазе само на овакве утакмице.. који нису нашли за згодно да дођу против Спартака, или ОФКе.. једноставно њих само занимају резултати, а не идеологија трибине!?! Хоће да певају ПТЛН.. али неће "але але але о ајде Звездо сад на гол".. А јеси ли ти можда приметио да ти такви ликови долазе на сваки дерби, на сваку европску утакмицу и да та појава тзв "дерби" навијача траје већ годинама и није ништа ново ни чудно на нашој трибини? Јеси ли ти приметио да је пре две-три године однос био 2000 редовних на 9000-10000 "индијанаца"? Можеш ли ми рећи колики је сад однос? Сећаш ли се тих "великих" утакмица од пре пар година и проблема са дебилима који су скрнавили кореографију, који су пишали по трибини, који су се ваљали мртви пијани обучени као кловнови, који су правили глупости због којих су чак избијале и туче на нашој трибини? А како је сад? Мислиш ли да има места критикама или да су се ствари драстично промениле за врло кратко време?
Quote:Како ми знамо да навијамо на дерби утакмицама овај пут је звучало ТРАЉАВО
Ајд молим те подсети ме на дерби на ком смо два пута губили и на крају изгубили, а на коме смо толико боље навијали?
Threads: 8
као да нисмо исту утакмицу гледали...са дрвосечом се једино могу сложити са динамо тбилиси...али људи...неки који су били на западу и истоку...кажу да је стахота звучао север...посебно у односу на оне прекопута(слажем се нису нам мерило,али су имали повод и разлог да буду јачи а нису).И да пали јесмо после негде око 70 минуте..е сад......
Threads: 18
Ајд молим те подсети ме на дерби на ком смо два пута губили и на крају изгубили, а на коме смо толико боље навијали?
[/quote]
Тешко да могу да те подсетим, управо зато што мислим да сам резултат никада не би смео да се одрази на наше навијање...размисли зашто сам то написао, па ти мене подсети када смо ми толико бринули за тај резултат и на то шта се дешава на терену?
Threads: 3
ја не знам да ли смо ми били на истој утакмици...читам коментаре и питам се....а сви ви који коментаришете навијање лијепо дођете у Е.Л.,коп или како хоћете па се мало исцимате,загрмите,погурате,потегнете гласне жице а не около да паламудите како је 10 ликова око вас блејало,да мало мислите главом издерали би се 2,3 пута на њих па да видим да ли би их било срамота да онда не запјевају...није тешко стати и попричати са неким-показати му да то ти то није за Север-само ако се има воље и ако се хоће....а лако је рећи к*рац је било навијање,или рећи могло је то много боље...ЗАШТО СЕ НЕ ЗАПИТАТЕ-ШТА САМ ЈА УРАДИО ДА ТО НАВИЈАЊЕ БУДЕ БОЉЕ,ДА ТО БУДЕ ОВАКВО ИЛИ ОНАКВО?...најлакше је срати и коментарисати,а питам се да ли неки коментаришу из наслоњача...
а за све око текме коментар:
...и Бог зна да ти си сав мој бол...
Threads: 2
Морам и ја поновити познату флоскулу са нашег форума и тако почети упис!!! Ко данас није био жестоко се зајебао!!!
Наше навијање је бар за мене било изнад сваког очекивања, ни сада не могу да дођем себи када се почнем присећати како смо звучали.
Од када сам део трибине, увек сам био самокритичан што се нашег навијања у дербијима тиче, али ово данас је нешто невероватно и речима слабо описиво. Од средине 90-тих не памтим да смо их овако надгласали и понизили у сваком сегменту навијања. Додуше никад нам они нису били неко мерило али ово данас је било понижавање у правом смислу речи.
На почетку утакмице кореографија за памћење са мноштвом малих и десетином великих барјака, и шеталицом ДЕЛИЈЕ СЕВЕР. Наш стил и наш ниво!!! Још једном маестрално, нема шта!!! Онако како се само од Делија и може очекивати. Навијање стварно не треба коментарисати уопште. Издање више него одлично. Тресло је и грмело на све стране, па чак и у моментима када смо примали голове. Јаукали су и запомагали фрањевци, скупљали шушу и марушу, кусо и репато небили напунили трибину и опет им то као и до сада није пошло за руком што говори ко су, шта су, и каквог су реномеа као нека назови група. Њихово мјаукање и цијукање није се чуло ама баш нимало. Поражени су само тако!!!
У полувремену шеталица у облику пужа који је крстарио трибином као симболика на маратонско, бездоказно и бесмислено суђење Урошу са јасном поруком да је правда спора али на крају ипак достижна.
Друго полувреме такође креће урагански што се навијања тиче. На трибини поново луда кућа и транс. Тако је било све до другог гола фрањеваца, када долази до малог, по мени сасвим разумљивог пада у навијању. Јер што неко рече, нисмо машине него само обични људи од крви и меса!!! Али и поред тог пада који је развојом ситуације на терену најнормалнија ствар, групица индијанштине преко пута ни тада није се чула.
При крају меча још боље навијање упркос поразу који боли, и отпоздрав играчима на прави начин. И то је оно навијање што други никада неће имати и никада неће моћи да схвате. Шмекерски и људски са наше стране!!!
Ипак, мало ме је и заболела слика када је после последњег судијског звиждука један део масе (сва срећа па много мали део) као опарен појурио према излазима са трибине. Никад ми неће бити јасан тај тип навијача (вероватно је то само онај дербијашки део) који не свахта, не може или једноставно неће, и боли га уво да схвати смисао трибине, навијачког живота и навијачких емоција, да не може то да осети и да га исте не повуку да остане још само пар минута на трибини него одмах трк напоље. Као да су на силу и морање дошли на утакмицу. Због таквих понекад и пожелим да дербија и ''великих'' утакмица уопште и нема.
Још једном понављам да су фрањевци као и безброј пута до сада у навијачком смислу поражени, дотучени и понижени, али ово вечерас је стварно за памћење. Једино сам мало бесан на судбину и спортску срећу која нам је на данашњем дербију окренула леђа, али шта је ту је. Било па прошло, нема назад.
Север је и вечерас поново показао да је упркос свим недаћама које су нас пратиле изашао јачи и квалитетнији у сваком сегменту. Има још места за напредак наравно, али свако ко је реалан мора признати да се вечерас видело издање које смо пре пар година могли само да замишљамо. Јер онакво навијање у поразу и то од најљућег ривала мало где може да се види. Мобилизација је дала резултат,идемо даље ка новим подвизима и новим навијачким победама. Највећи смо и у победи и у поразу!!! ТО ТЕШКО МОЖЕ ДА СЕ СХВАТИ ... ТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАТИ !!!
Кокеза лопове !!!
Threads: 9
(11-29-2009, 12:04 AM)ЦЗБГ link Wrote:[quote author=дрвосеча link=topic=3721.msg73343#msg73343 date=1259451686]
Не знам заправо колико сте стигли приметити да смо имали залутале ликове.. људе који долазе само на овакве утакмице.. који нису нашли за згодно да дођу против Спартака, или ОФКе.. једноставно њих само занимају резултати, а не идеологија трибине!?! Хоће да певају ПТЛН.. али неће "але але але о ајде Звездо сад на гол".. А јеси ли ти можда приметио да ти такви ликови долазе на сваки дерби, на сваку европску утакмицу и да та појава тзв "дерби" навијача траје већ годинама и није ништа ново ни чудно на нашој трибини? Јеси ли ти приметио да је пре две-три године однос био 2000 редовних на 9000-10000 "индијанаца"? Можеш ли ми рећи колики је сад однос? Сећаш ли се тих "великих" утакмица од пре пар година и проблема са дебилима који су скрнавили кореографију, који су пишали по трибини, који су се ваљали мртви пијани обучени као кловнови, који су правили глупости због којих су чак избијале и туче на нашој трибини? А како је сад? Мислиш ли да има места критикама или да су се ствари драстично промениле за врло кратко време?
[/quote]
Управо то ЦЗБГ, управо то, влада дисциплина сада на Северу и на овим великим утакмицама, заиста поштује се реч вође,
само напред Делије, и главу горе сутра је нови дан,изгубили смо вечерас дерби на терену, али смо добили убедљиво на трибини стоку преко пута, и због тога нико ко се осећа Делијом не треба вечерас да буде тужан, вечерас је положен један испит верности клубу (и када Звезда губи онај најважнији меч за нас), са високом високом оценом. Будите поносни којој трибини припадате и главу горе
|