Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Делије у Арени (Евролига)
Reply
Звезда - Макаби

http://www.delije-caffe.net/galerija/ind.../cz_makabi
Reply
Звезда - Барселона

http://www.delije-caffe.net/galerija/ind..._barselona
Reply
Коментар брата са другог форума, сви знају добро а највише и ми сами колико смо лојални својим принципа и ставовима.. али ово је сасвим нешто друго тј. велики РАТ можда и најзначајнија битка против наших душмана које треба да докусуримо управо МИ и играчима би много значили у крајњем циљу ка томе, има још доста времена до 14. Априла и о овоме треба добро да се разимисли..                                                                                      

''Навешћу једно мишљење, које је врло вероватно у том духу различитости али нема везе са Грковим постом а које је врло битно,па ћу га написати овде.Да би се сликовитије описало, навешћу да су у слличној ситуацији наша Браћа Гате7 у кошарци.На пример када би Грчки клубови играли неку балканску лигу где би играли и Македонски клубови.Зелени на пример навијају у тој лиги не гледајући на патриотизам и играње са непризнатим именом Македонија са стране Грчке.Као на пример да ту лигу из патриотских разлога бојкотују Браћа Гате7.И сада кључна ствар у госте им долазе зелени који на пример добију 500 карата за ту кошаркашку утакмицу.Па да ли ико може и да замисли да би Браћа из Пиреја дозволили да 500 тих зелених зечева напушава пуну дворану црвено-белих симпатизера и да они не навијају у том случају против мрских непријатеља.То је просто незамисливо и то би се звало ЛЕХ СПЕЦИАЛИС,пропао би кров дворане од песме наше Браће.Ми смо у ситуацији да бојкотујемо Јадранску лигу и то је све у реду,али када играмо утакмицу против ДЕБЕЛЕ СВИЊЕ,КОЊСКЕ ГЛАВЕ и остале дружине из животињског царства,без сумње треба да постоји поменути ЛЕХ СПЕЦИАЛИС.Поменути ЛЕХ СПЕЦИЈАЛИС би се требао користити у случају као сада на пример и окршаја који предстоје и који гласи,ЖИВОТ или СМРТ.Па у крајњем случају да је толико битно за клуб а да није у питању дружина из животињског царства,већ нека Будућност,Цедевита,било ко,требало би требало....Ај да занемаримо трофеје,али да клуб избије милионе еура самим НЕ пласманом у лигу коју сада играмо Барса,Реал,Макаби,тамо,амо превелика цена и велика коцка потпуно беспотребно.У бити,или ће они нас да гурну у амбис или ћемо ми њих.У тренутној ситуацији са организованим појављивањем на поменуто бити или небити,веће су нам шансе да их шикнемо бесповратано дубок амбис.Ето мало о једној од различитости поменутог размишљања тренутног.''
Reply
Прво, када цитирате други сајт или форум, обавезно оставите линк не би ли људи имали комплетну слику о чему треба да дискутују. Друго, став групе по овом питању је јасан и тешко да ће писања по форумима нешто променити. Ако и буде промена, бићемо сви благовремено обавештени од оних који треба да нас обавесте. Треће, група је до сада у толико различитих ситуација показала чврстину става и доследност, да је тешко веровати да ће се у овом конкретном случају нешто промети само због важности утакмица које следе и због имена противника. Колико год многима тај бојкот све теже пада због важности самог такмичења и чињенице да оно води директно у европско такмичење које група прати, мора се знати да је у навијачком свету доследност једна од врлина које се посебно цене.
Reply
Тотално је погрешно објашњавати људима да се не иде зто што смо долседни. То је лоше објашњење за оног који једва чека да види Гробаре у блату и не интересује га ништа поред тога.Чак такво објашњешње изазива контра ефекат и подсмех код неких. Јесте доследност битна, али је ваљда битна код сваког човека. Ниси ти доседан реда ради, већ си доследан принципима својим животним које неко хоће да мења. Е, баш зато што су сви почели да забораваљају ко су и шта су, колико су нам зла нанели они чија је то прво лига, па онда и са онима са ким играмо,  баш зато Делије не желе организовано на ову или било коју утакмицу. Дакле виши циљ је у питању и Делије не гледају плитко и краткорочно, већ гледају на дуже стазе. Ако изгубе свој идентитет, Делије губе све, губе традицију дугу 30-40 година, колико постоји организовано навијање, губе све оно што се некада певало по трибини и заборављају да су људи са наше трибине ратовали и давали своје жртве зарад неког вишег циља. Ако су они могли своје животе да стављау на коцку, зашто не би ми могли једну,две, пет утакмица да ставимо на коцку. Ствар је далеко шира од једне утакмице и некод лех специјалиса. Тај специјалис је већ урађен тиме што је дозвољено да на утакмицу оде ко осећа да треба, али без застава, бубњева, барјака, вођења навијања. То је и више него довољно. Прошли дерби је била пуна наша трибина, тако ће и сада бити, али Делије сигурно неће организовано доћи.
Reply
(03-24-2015, 09:58 AM)Ujka Vanja link Wrote:Тај специјалис је већ урађен тиме што је дозвољено да на утакмицу оде ко осећа да треба, али без застава, бубњева, барјака, вођења навијања. То је и више него довољно. Прошли дерби је била пуна наша трибина, тако ће и сада бити, али Делије сигурно неће организовано доћи.

Знам да форуми нису најсрећније место за овакве предлоге, али ме је ова одлука подсетила на предлог који сам пре пар година дао на Делије.нет-у. Предлог је био да Делије организовано иду само на фудбал, а да на остале спортове иду Звездаши. Тада је мало људи скапирало о чему причам, мада је међу њима био један од модератора тог форума. Остали су одмах скочили да ми ''копају очи''. Ево, пар година касније се испоставило да то и није био баш толико лош предлог и да је примењен на АБА лигу. Е сада ја поново питам да ли је изводљиво да се тај принцип и званично примени на све спортове осим фудбала. Мислим да је прави моменат да се размисли о тој идеји јер су регионална такмичења заживела у кошарци, рукомету и ватерполу и постаје компликовано да се похвата шта у ком спорту треба да се испрати, а шта не.

Како су Делије уједно и Звездаши, оставила би се сваком појединцу слобода да сам одлучи да ли ће и на коју утакмицу да иде. Наравно као што је речено без застава, бубњева, шипке, мегафона.... Мислим да би се група тиме доста растеретила. А простор за злонамерне коментаре би се свео на минимум.
Reply
  Поштујем званичан став да се не бодри клуб у АБА лиги, разлоге сви знамо. Не бих да улазим у неку непотребну дискусију, да не кажем препирку без потребе, али зашто Делије као група не виде више циљеве у читавој причи? Све више се прича о некој регионалној лиги и у фудбалу, искрено не знам колико је реално да се то оствари у скорије време (искрено се надам да неће никад), али да ли то значи да Делије неће пратити ни фудбалски клуб због истих разлога као и кошаркашки?
КК ове сезоне бележи резултате о каквим смо само сањали годинама иза нас, зашто да не бодримо те момке и помогнемо им да остваре циљеве како би и следеће сезоне могли да уживамо у сјајној кошарци. Да се боримо и за неке европске трофеје, зашто да не. Зар треба да угасимо све остале спортове и да се окренемо само фудбалу, а шта ако заживи и та регионална лига у фудбалу, шта онда?
  Разумем да се ради о доследности, али да ли смо она дволични што долазимо у Арену, а не бодримо клуб у (барем) оним кључним мечевима који нам доносе ту Арену?
Reply
Нисмо дволични јер то уоште нема везе са тим што причаш, само чисто онако сам навео пример да у овом случају можемо да направимо изузетак за ово полуфинале јер је заиста веома битно за наш клуб у будућности, али сам схватио да сам погрешио што сам уопште и окачио овај пост и сетио се оног дербија на лавору који је одлучио за веома битну титулу са стоком..играло се на Велику Суботу ми смо остали доследни као и све ове године..они су дошли организовано навијали као мајмуни јер шта зна стока шта је доледност и принцип, зато су ту где јесу. А овде ће бити сасвим другачије, неће бити организованог доласка Делија, застава,бубњева..као што рече брат изнад али ће доћи ко год жели и правиће какву такву буку и подршку момцима као и до сад на тим мечевима јадранске лиге. Та лига догодине можда и нестане, таква је прича јер колико сам чуо води се неки рат између Фибе и Улеба, па имају у плану да праве неку балканску лигу и чак је могуће учешће клубова са окупираног Космета, тј. самопорозване квази  државе Косово. Фиба их је признала захваљујући нашим мајмунима са власти, и кад би се то десило да наш клуб треба да игра утакмице са шиптарима..ја мислим да ту треба да се предузму још радикалније мере и да се клуб уоште не такмичи у тој лиги па макар нас коштао и саме европе, али отом потом ништа се још не зна.
Reply
(03-24-2015, 01:59 PM)Глињанин link Wrote:  Све више се прича о некој регионалној лиги и у фудбалу, искрено не знам колико је реално да се то оствари у скорије време (искрено се надам да неће никад), али да ли то значи да Делије неће пратити ни фудбалски клуб због истих разлога као и кошаркашки?
Баш због фудбала Делије и не иду н баскет, јер како после некоме објаснити да не иде на фудбал ако сад поклекнемо и одемо на ту кошаркашку лигу. Фудбал је неђто друго, ту су много већи улози свих и много веће могућности да се бори против тако неке идеје.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)