Poll: Треба ли Србији калчополи?
You do not have permission to vote in this poll.
Да
100.00%
60 100.00%
Не
0%
0 0%
Total 60 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Треба ли нам калчополи?
Дошао сам вечерас на Д. Кафе само из разлога што сам подстакнут чаршијским брујањем о томе како нам треба калчополи у Србији. Калчополи је заправо разбијање мафије над нашим спортом, које је својевремено направила италијанска полиција у сезони 2005/2006, када је казнила Јувентус, Милан, и Фиорентину, и Лацио ваљда.
Јувентус је био највише умешан у те прљаве ствари, па су њега и највише казнили. Одузели су му 3 титуле првака Италије (иако би могли и више), и пребацили у нижи ранг. После се Јуве вратио у серију А.
Тада се помињало како је Јувентус са његовим власницима скоро 20 година, градио свој криминализовани систем, преко фудбалскога савеза Италије, новинара, медија, судија итд. Читаве 2 деценије требало је полицији да прислушкује власнике Јувеа, и да нађу доказе где би их могли оптужити. И успели су.

Зашто ово сада причам?

Причам, зато што смо сви сведоци како нама се намештају судије које виде наше играче у офсајду, поништавају нам регуларне голове, и сличне подлости ФСС, кога контролоше Толе Караџић. Ево и вечерас смо сведоци повлачења играча Воше са финала купа Србије, где Партизан треба да освоји заправо "дуплу круну". Брука и срамота, шта рећи...  :o

Постоји једноставно велика сличност између Јувентуса, и Партизана, у оваквим нечасним и криминалним радњама!

Окачићу и неке занимљиве цитате управо са Делије Кафеа, који су писани у претходном периоду.  Wink
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Ево шта је својевремено писао РСФ на ову тему 30.11.2009. Дакле пре 1.5 годину.

(11-30-2009, 08:41 AM)Red Star Forever link Wrote:Не знам где уопште да пишем о овоме, да ли је ово за нову тему, али поделио би са вама нешто што ме гуши...

Једна ствар која ме тотално сморила ових дан-два после утакмице са гробљем... Није директно везана за нашу трибину, али тиче нас се... Један пријатељ ме већ неко време убеђује да се плански ради на изједначавању европског гиганта Црвене Звезде са комшијама који су на нашем контитненту познати као фк патуљак... Још један момак са форума ме у подужем пп-у подсетио на ту причу...

Прво и основно је то што покушавају да сведу разлику у победама, додуше иде им на руку ситуација у нашем клубу у последњих сезону-две, али ово је прича која се дешава већ низ година уназад... Задатак је руководства да обезбеди добре играче, тренера, да се једноставно игра најбоље могуће како ни очигледне судијске грешке и навлачења не би имале утицаја на резултат... Да смо играли како је требало, не би нико причао о томе да нам је судија украо 5-10 минута надокнаде...

Друга ствар, која ме тишти је покушај изједначавања њихових навијача са Делијама... Небо и Земља... Нема везе једно са другим... Нећу да причам само о квалитету, него нешто друго... Па пре свега нас има много више... Они и када имају бодовну предност и обезбеђену титулу, на дербију код њих, нас буде више... Најсвежији пример је прошла сезона...

Даље, све новине су пуне изјава да је паљење столица као неки реваншизам гробара за прошли дерби када је спаљен север на јна... Ма иди молим те, а нико да се сети колико пута пре тога је горео југ на Маракани... Има документације тону, али лакше је одрадити унапред постављен задатак па изједначити ове две групе у чину паљења столица... Уосталом ми смо тада имали разлог, лоповска гарнитура фсс-а нам је докурчила са све судијама и свима који раде за патуљке... А они и када побеђују и када губе уназад 10 година редовно пале наше столице... Е па не може више тако господо... Нисмо ми исти, немамо везе са патуљцима и њиховим навијачима... Јер су они заиста патуљци у односу на нас... И по успесима, и по величини клуба, и по маси која прати ове клубове, а да не причам о достигнућима Делија, посебно у последњих неколико сезона...

Ево и мог надовезивања...

Quote:Занимљива тема, морам да призанам, а мени се мотала по глави још прошле године када су они узели титулу првака... зашто баш тада?
Разлог је јасан.. видео сам да су пришили на своје дресове 2 златне звездице.. односно да су накупили 20 титула првака државе бре!?
Хм.. сетим се оног албума ФУДБАЛ 90 што сам причао овде на некој другој теми.. а тамо јасно ко дан пише: све до 1989. године ми смо били први у СФРЈ имали смо 16 титула првака, други хајдук 11, а треће гробље само 9!!! Да би они за 20 година нанизали 12 титула  :o
Врло чудно.. за исти период ми смо узели само 9, и то још се у ових 20 година рачуна и она баријевска генерација када смо били шампиони 1990, 1991, 1992. Ако то изузмемо.. од када се распала држава, и све оно лудило.. ми смо узели само 6 титула!?
Мишевски комплекси ће рећи како је то нормално, па и они су велики клуб, једнаки са нама, ако не и бољи..  :-[ Можда то има.. ал код браће Грима.. реалност није оно што се гледа на ТВ, иако нам се клебере у лице када кажу: Ваше право да знате све! Ја би им одмах поставио 3 питања, на које неће знати ни да гукну.. али добро.. то је за неку другу причу.
Реалност у Србији да је спорт велики бизнис, мафија влада фудбалом, управља свиме, па и поставком функционера у ФСС.. сетимо се само како су до изнемоглости држали Миљанића.. сада држе Толета.. човек уредно обавља своје послове, и зато га држе. Толе намешта тако да на сваку деценију они освоје 6 титула, ми 3, и 1 титула ће се загубити код трећег клуба.. На тај начин, они нас ће да престигну врло брзо.. без обзира на наше трофеје из Барија и Токија. Трубиће о томе на сва звона.. Ево погледајте само шта су направили у кошарци.. Људи моји, за 10 година уназад освојише 7 титула првака!?!?!?! Па где то има? Још потписали са Евролигом уговоре да су наредне 3 сезоне учесници.. нико из Србије нема право играти Евролигу сем њих.. иако су већином у тој Евролиги врећа за пуњење.
Како је могуће такве ствари да се раде, и докле више мучење Звездаша са таквим понижавањем. Они су нама и у кошарци вечито гледали у леђа за време СФРЈ.. слажем се, 1992. су постали прваци Европе.. али више зато што је у нашој КК управи било дебила да отерају неке играче типа Ђорђевића, и још неке глупости.. али реално можда је баш КК Црвена Звезда имала шансу да тих година постане еврошампион у кошарци.

Quote: Што се тиче навијача гробља, све је било јасно кад на прослави прошле године дође 10.000, а на нашој утакмици после онакве сезоне на крају дође 20.000.

Ово јесте добро запажање... али,

Quote:колико год се трудили патуљак остаје патуљак, и џаба им Толе и сва црно-бела гарнитура у ФСС

са овим горе се не слажем. ФСС одређује правила игре, а пошто је ту Толе главни са својим људима, ми ћемо ускоро гледати њима у леђа. Нама је судио сада судија Станковић, а судио нам је и прошле сезоне у купу Србије, када нам је измакао трофеј.. Отели нам и титулу првака, јер је поништен гол на 133. дербију, који је директно одлучивао о титули!? Разумете.. они одређују судије, које суде "ала Лазовић".. и тиме ћемо ми постати калимеро!?!

Ово око курира може се схватити на 2 начина.. прво, да нико озбиљно не узима курир, па да самим тиме неће да се бакће са тиме.. а друго, да су и они већ то пустили низ воду.

Што се навијачке стране тиче.. никада неће моћи ставити нас у ранг са њима.. ту не постоји у навијачком свету ФСС и Толе.. па да нам неко нешто одређује.. разлика међу нама је одувек, и увек смо се идеолошки разликовали, а иначе су толико закржљали да морају нас да копирају.. почевши од песама, преко навијачких обележија, па до кореографија и застава..
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Затим, пар месеци касније, када се повела прича о лошем стању у нашем КК... писао сам и следеће... цитираћу само поједине делове.

Quote:Наиме управа КК Партизан крајем 2000. године, у договору и дилу са долазећом гарнитуром политичара "демократске" оријентације, прави свој план о уништењу КК Црвена Звезда, и претварању КК Партизан у једини стуб и ослонац српске кошарке!?! План је скован врло вешто, и поред тога свега, у КК ЦЗ су пуштени неки људи, који су у нашем КК видели јефтину дрољу са улице, где ће је искористити, и бацити на тротоар после "задовољства"... поред тога њима је КК ЦЗ служио за прање новца, као што иначе се ради у Србији. Што је наравно случај и са КК Партизан да преко њега се пере велики новац.
Да би вам биле јасније неке ствари... сетите се, ови старији момци... краја јануара 2001. године... када је стање у нашем КК било равно катастрофи... цитираћу део који је дуго био окачен на д.нету, али је сада видим избрисан (ја сам иначе све то снимао код себе у компјутер    Wink)

Нисам цео извештај стављао, али нема ни потребе. Оно што ја хоћу да укажем преко овога јесте пар ствари.
Прво, од тог 27.01.2001. године почиње суноврат српске кошарке и уништавање КК ЦЗ. Јер, све до тада када се играо дерби са гробљем Пионир је био подељен на 2 дела: Север и Исток су били наши, а Запад и Југ за гробаре. Приближно исти број људи у нашем и њиховом копу по 3000 са сваке стране... Но, то не значи да је снага 3000 Делија у Пиониру и гробара једнака... Јер, Делије увек деценијама, али деценијама иза више вреде него гробари... Тога су и сами сточари из КК Партизан били свесни, и решили су да уништење КК ЦЗ почну одатле... Елиминација Делија из Пионира!!! Почело се са овим како нема карата, а после су то пребацили и на КСС, када су увели да онај ко је домаћин има право да продаје карте како хоће, где је неписано правило да Делије добијају за дерби не више од 500 карата!? Сада... ви замислите тај однос и ту снагу... 400-500 Делија према 6000 гробара на трибинама Неодлучан Друго, када је 3000 Делија у хали Пионир, колико само мурије и цимања треба бити да би се 3000 Делија избацило напоље... А зашто би мурија морала да избације Делије из хале? Разлог је више него очигледан: Сви смо ми били претходних година сведоци намештених утакмица у плеј-офу када смо се сусретали са гробљем! На неправду, Делије се побуне, и долази до екцеса. То би представљало велике проблеме како за КК Партизан, тако и за мурију.
Распоред домаћег првенства, и њихове победе су биле такве да су они увек први, и да имају увек више утакмица за које су организатори, тј. продавци карата.
Ја вам и сада могу комплет анализирати 4 отете титуле из кошарке, што је КК Партизан урадио током 2001-2009. Они су још и тада 2001. године почели у Кошаркашки савез да увлаче своје људе, и то тако да их нико не контролише око неких ствари. На пример, судије које ће да суде завршницу кошаркашког првенства, разни делегати за столом КСС, све то намештено ко карте у пасијансу, где има наравно и потплаћивања, и притисака... само да КК Партизан узме титулу првака?! А Звезди шипак!?!?!
А пазите још нешто од стране наше управе КК. Дешава се да је проблем толико очигледан, та неправда, и отимање титуле, да једноставно и њихов посао, и обавеза је управо то да преко ККС или путем Суда истерају правдју до краја. Тако би било у нормалним земљама. Али, гле чуда... управа КК ЦЗ побуни се нешто кратко, мало, и све прекрију снегови, рузмарин и шаш. Оде једна титула, оде друга, трећа... ПА ДОКЛЕ ВИШЕ СУНЦЕ ВАМ ХЕБЕМ ЖАРКО!!!
Заправо направила се једна вражија ситуација, где је управа КК ЦЗ, постала најбољи партнер КК Партизан!?!?! Веровали ви то или не. Јер им све пушта, допушта, помаже, и сл.  Љутко
Дешава се то да се наши кошаркаши продају гробљу, или пак вршчанима, директним конкурентима за титулу првака, човече!? Зашто је Миленко Топић отишао из Звезде? Отишао у Вршац још 1999. године и тамо играо још најмање 4 сезоне. КК Хемофарм је био куповао Звездине кошаркаше и још их побеђивао са истим тим "лошим" кошаркашима?! А и КК Хемофарм је учествовао две сезоне у помагању КК Партизан освоји титуле. Наша "цењена и звездашка" управа продала продала или упропастила уговоре са Луком Богдановићем (прешао у Партизан), са Милошем Вујанићем (исто у Партизан отишао), Милутин Алексић (прешао у ПГ Будућност, тада су нам били директни ривали за титулу, пошто ЦГ није била независна)... Најновији пример вам је капитен Тадија Драгићевић...
Једини случај када је неко у задњих 15 година прешао из Партизана у Звезду, што се кошарке тиче, је Милан Чича Гуровић. А и то све мислим да је прешао из освете, јер је знао да ће им тако највише вратити дуг, што су били "коректни" према њему. Што се и показало као тачно, у те две сезоне колико је Чича изграо за нас. Прави магнет за навијаче, и ја лично и не памтим када је неки играч, а поготово кошаркаш Звезде произвео толико позитивних емоција међу Делијама.
Пре годину дана, можда мало јаче, знам да је Милан Гуровић саопштио новинарима, јер се повела прича око фудбалске мафије, да би државни органи имали шта да почисте и у српској кошарци... Но, не верујем да ико сме да пипне у то вражије гнездо, јер би завршио као и Славко Ћурувија.
Све то доводи до тога, да Евролига потписује са КК Партизан уговор на три сезоне, па се то само продужава и сл. Они од Евролиге добијају велике паре, самими тиме и спонзори су им јачи, дају више пара, просто не постоји млади играч у Србији или региону, а да не може КК Партизан да га купи!? Чак и ако је у Звезди, ако им је запело, гробље га купује!? Јер паре врте где бургија неће.

Поред тога, у нашем клубу се мењају тренери као и време... издржи неки тренер неколико месеци, и онда разлаз!? И тренери КК ЦЗ су постали вешти глумци у том шоу програму, где нас чека хендикеп а не хепиенд.
Рецимо, дешава се да КК Хемофарм или КК ФМП Железник склопе добар тим, играчки толико добар да се супроставе КК Партизану... али управо оно што њима недостаје то је армија навијача! Оно што краси Звезду, а то су Делије... највећа, најорагнизованија, најлуђа и најјача тифо групација на овим просторима!!!
Reply
Добра је тема скроз... Писали смо уназад годинама о свему овоме, а ја ћу само потврдно одговорити на твоје питање из наслова: ДА!!! Па ако има ту мешетарења и са наше стране, нек и ми настрадамо, шта да се ради? Али патуљци су зрели са својим нечасним работама да заврше не у другој, него минимум у трећој лиги!

На званичном форуму је неко поводом синоћње утакмице то споменуо, а ја о томе гудим већ дуже времена на нашем форуму... Чланови управе фк патуљка су председници 3 прволигашка клуба!!! Па то не постоји нигде у свету, само за тај чин их треба казнити! То је недозвољено, то је СУКОБ ИНТЕРЕСА и то је кажњиво чак и по законима републике Србије! Али тај закон за неког очигледно важи а за неког не! Пошто су они ван закона, о чему онда причати више... Само овај податак да се покрене од стране наше управе или било кога из лиге и то је довољно да се покрене нешто... Али ко да покрене кад су сви клубови малтене њихове филијале...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Јуче сам обрисао два уписа, данас један, више се не сећам ни чија.
Остављаће се само конкретни, конструктивни уписи.
Сви уписи који садрже само пароле типа "говњивом мотком", "толе лопове", "толе одлази" и слично ће се брисати.

Било би лепо поткрепљивати чињеницама написано.
Reply
Треба, него шта да треба ! Вероватно сте гледали спорне моменте са синоћне утакмице, и колико год не могу да смислим патуљасти клуб, не могу да кажем да су сланинари драстично покрадени, чист црвени им није досуђен, гол из офсајда, пенал је могао да суди, а фаул код гола, је  реално био, док је пенал за фрањевце такође јако сумњив. Све је изрежирано да партизан узме трофеј, али тако да је то до бола добро одрађено. Кашњење утакмице због фирме? Па да ли су нас у Новом Саду некада чекали да сви уђемо? Сад коме одговара јучерашњи догађај тај и зна зашто је све тако било. Нашем фудбалу је потребан наш калчополи, али знајући како нам је друштво и у каквом времену живимо, то је практично неизводљиво. То кад би кренуло да се истражује дошло би до врха власти, и не само ове већ и претходних, огроман новац је ту у игри. Комшије су од распада сфрј накупили за њих невероватан број титула, иаоко су редовно губили у дербијима, и то је због тога што су имали константну политичку заштиту, мирко, па дачић, па сад и онај буцмасти ружић, а ако се дода и да је говедо председник фсс и члан спс, све је јасно.  И код нас су шкундић и антић у последње време, али ипак је одлука изгледа да се држи страна мишевима, јер им тако из неког разлога одговара. Ако се погледа, од када је спс на власти, рачунајући и почетак деведесетих ми смо узели титуле 95 и 2000, значи само 2 титуле у 11 година година њиховог малтретирања, рачунајући и ове две, и то није случајно. Људима постаје нормално да су они стално први, да су они као већи клуб, и то је трагично, такође врше такву пропаганду да на омаловаже где год стигну, умањују вредност Барија и Токија, умањују деценијске успехе нашег клуба, више славе нашу муку него њихове , назови успехе. То је тако карактеристично за некога ко је цео живот у нечијој сенци. Нек се погледа шта се ради Џаји, а шта према зечевићу и бјековићу. Па шта су они урадили па да нико не сме да их погледа, серу по новинама где стигну, а једну светски познату легенду онако понижавају пред камерама, одузимају му имовину.
Смучила су ми се више Лукићева саопштења, он је као невин сав, ништа он не зна, и сви га киње. Еј бре, па није он председник ФК Сава 45, мора да има неко ниво бре! После сваког дербија који смо изгубили, он је кукао. Он у складу са функцијом коју има, а која треба да представља част и вееелику обавезу, мора и у поразу бити велик, и да гледа одмах у будућност да се не деси нешто лоше по клуб убудуће,а не да кука по месец дана после утакмице.  Ни ми нисмо цвећке, и код нас има доста јако сумњивих утакмица, и кад је онај несретни Пикси био на челу савеза, узимали смо титуле, и нама су судије помагале, један бивши нам је у управи. Али никада тако безобразно и очигледно, и никада нам није био циљ да упропастимо дрги клуб, на терену да, спортски, али ван терена никада.  Е то је разлика између нас и њих, то је оно што неког чини великим.

Комплетно би требало истражити првенства од 1992 до данас, па нек траје годинама, па кад се дође до истине да се све лепо изнесе, да одговарају они који су нам уништили фудбал,  невезано из ког су клуба и којој странци припадају, да се одузме свака титула која је доказано нерегуларна, небитно наша или њихова, да се крене скроз из почетка, да се одреди ко има услове за прву лигу ( стадион, посећеност), нови школовани људи у савез, а ове корумпиране црвене диносаурусе све под истрагу, нове судије, све ново, јесте да дуго траје све то, али мора се, нема другог начина. Каква је то лига где је  свака уткмица  сумњива, где свако сваког оптужује за све и свашта, па кад се све то среди нека стока узима титулу ако су заиста бољи целе сезоне, били би сами криви, а не овако перфидно да се ради. 
Они чија имена почињу малим словом то и заслужују.
Reply
Пошто ово и овакво мафијање неће да се заврши док говеда не оду ево мог предлога.Нисам за неке радикалне акције на трибинама типа улетање прекид него за тоталну спрдњу и зајебанцију до краја првенства а да све буде регуларно.Да договоримо са фк Рад резултат 10:10 голеада,без картона,без пенала,спектакл.
Гостовање против Борца максимално озбиљно да све пршти.Кад дође Спартак на Маракану исто 10:10 карневал џабе улаз,семенке,кокице,пљескавице,апсолутно све.Задње коло у НС журка,прослава 20год од Барија и ревијални резултат 25:25 (нпр Бајко да 5 комада и те форе).Нека види свет како се игра фудбал у садашњој Србији.
Reply
Драго ми је да слично размишљамо. Али ја стварно више  не могу да ћутим о овоме! Ни сам не знам колико сам се пута сетио у претходних годину дана управо овога што је давно РСФ написао (скапирали смо се од речи до речи)... Сада је то толико очигледно да у потпуности разумем што су из ФК Војводине повукли играче... Повукао бих и ја! Зашто да неко учествује у намештеном циркусу? Па није толики дебил.

Знам да није Лукићу лако. Не знам ни ја сам шта бих радио на његовом месту. Верујем да мора о многим стварима да ћути, јер могу да му ударе на породицу, и крај.

Вашим постовима типа "говнава мотка, клање, уништавање" прво не доприносите квалитету теме, и то треба обрисати. А још мање нашем клубу. Нисмо ми са дрвета сишли па да тако пишемо и размишљамо. Ово што је рођак са севера предложио, можда банално делује, али ми се свиђа, јер ни ја немам неку паметнију идеју. Сви новинари су главни када треба "хулигане" прозвати као главни проблем српског спорта, а нико не сме да спомене мафијашење црно беле гарнитуре, из ФСС.

Најјадније до бола јадно ми је било синоћ скандирање гробља Толету Караџићу :o Оно је гробарско дно. Оно ме подсетило на 1999. годину, и утакмицу репрезентације са Хрватима. Када их је болело уво за митинг, а сви су били жељни да дођу на Маракану и подрже репрезентацију Југославије  :-\ И тада је требало да скандирају у случају победе "Слобо остани" :o

Ово што се Дебели осврнуо на Џајића и Бјековића, наравно да то није исто... један има везе у државним структурама, и њихов је пион, а други је очигледно врећа коју могу да шутирају како хоће. Месецима је стајало на сајту гробара пдф издање књиге "Мућке у фк партизан", а нико Бјековића и Зечевића није на разговор позвао  :o Џајић, Цвеле и Маринковић експресно ухапшени, иако нећете чути од Делија иједну ружну реч за њих!

Дуле Савић, такође неки дан осврће се јавно на уништавање српских стубова, и каже како се уништава Звезда, војска, и црква. Никога то међу гробљем није дотакло, сем Жарка Паспаља. Он је рекао како цени Дулета легенду, и ако он то тврди, требало би испитати.

А ту долазимо до главног камена спотицања. Они који требају контролисати Првенство, Куп, све те мутње радње су у дослуху, да не кажем постављени већ од самих криминалаца који режирају цео овај циркус.

Доказ те гробарске јадности је управо њихова посета. Они славе прошле године титулу, дође им 10.000 људи, а ми на 2. месту преко 20.000 људи.
Reply
Прво сам се преврнуо са столице кад сам прочитао Рођаков упис  Big Grin

А онда сам већ замислио слику у глави  ;D Јао која би то спрдња била, тотални хаос! Реално, зна се да су патуљци затворили све до краја и што би онда запињали, ризиковали повреде, него лепо договорити са онима који су за, и направити спектакл...

Мислим да се кроз ову тему отвара мнооого других које су уско повезане са намештањем и патуљизацијом српског фудбала... Пре свега хапшење Звездиних бивших челника... Њих нико никада ни за шта није оптужио, сем државе... Ниједан играч (чак ни Дудић не криви директно Џајића), ниједан навијач, ниједан спортски радник, ниједан менаџер, ниједан сарадник, нико никада... Али јесте држава! Која држава? Ова коју предводе симпатизери фк патуљак, ова чији су министри полиције и морални и физички и симпатизерски патуљци!!! А патуљке зеку, бјеку и ватахр ћурковића, о чијим лоповлуцима су исписане књиге и књиге, чији навијачи су их због лоповских радњи отерали из клуба, због чијих сумњивих работа су покретани разни инсајдери и остали филмови о српском фудбалу, држава није ни прошла поред њих... Серуњају по медијима, курче се са томпусима, пропалим синовима и ћеркама курвама, а нико никада да пита одакле бре, како, чије је то бре?

Некада помислим, да нисмо ми субјективни? Да се није негде у нашој навијачкој обојености изгубила објективност? А онда послушам коментатора ртс-а и погледам снимак и слушам га о чему прича, а хвала драгом Богу, не носим наочаре, служи ме вид како треба и видим на тв-у све супротно од онога што он прича... Е онда схватим и потврдим претходно размишљање да смо чак и превише објективни, да чак и превише чекамо, да смо чак и превише толератни и да под хитно морамо на неки начин на све ове неправде да реагујемо... Али онако "цигански" како ми то умемо, овако како је Рођак предложио... Нешто слично томе, јер увек смо знали да их поклопимо вицом, шалом, ситном "преваром", стварима које они не знају, јер код њих је у оптицају само сила, иживљавање мањине над већином и гомила пара којом подкупљују све живо...

С обзиром да је Дрвосеча споменуо Паљу, једног од ретких играча који су играли у патуљку, а које ја неизмерно поштујем... Причао сам већ о томе... Када је отишао из патуљка у Олимпијакос, у једном интервјуу у тада најтиражнијем и једином озбиљном спортском листу и часопису Темпо, изјавио је да му је жао што и у Србији није играо за црвено-беле... Скратили су га за неке паре па је наравно револт исказао на тај начин, али истовремено открио да су му и наше боје подједнако драге... Када од таквих људи, великих бивших асова (Савић,Паспаљ) крене прича о озбиљном урушавању спортског гиганта СД Црвена Звезда, за озбиљну државу не треба додатних притисака да покрене истрагу, али као што смо већ констатовали, живимо под режимом симпатизера патуљастог клуба...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
А ко да спроведе калчополи?

Логиком ствари, требало би то да ураде полиција и тужилаштво. Узмите, нпр, оног Зорића из тужилаштва и Ивицу као министра полиције. Да ли можете да замислите њих двојицу да то раде? Наш фудбал је у таквом срању да су се у њега успешно убацили и крв му сишу гангстери, менаџери, менађери, политичари, тајкуни и јебем ли га ко све не. Многи чланови наше политичке "елите"(свих боја и оријентација) имају удела у свакаквим криминалним и полукриминалним радњама у вези са савезом и фудбалским клубовима. Па ко је од њих луд да сече грану на којој седи? Пола фудбалске Србије би завршило у затвору кад би то фудбалско клупко почело да се одмотава.

Што је по нас најгоре, без нормалног српског фудбала нема ни јаке Звезде. Не може Звезда сваке треће недеље да игра на некој њиви против неког Џомбе, чији играчи примају 200 евра(и то кад им је повољан месечни хороскоп), а да у исто време сваке среде озбиљно игра неко европско такмичење. Тешко ће то да иде.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)