Ja potpuno razumem tvoj stav, cak mi je vrlo drag i blizak. Gotovo do juce smo bili istomisljenici. Ali, ukoliko pogledas malo bolje videces da ono cemu ti tezis je idealno u stanju u kojem se mi sada, kao Srbi/Srbija nalazimo. Da ne ulazim u politiku i slicno, tome ovde nije ni mesto ni potreba, ali zapitaj se malo sta ti donosi takav stav?
Ukoliko pogledas malo bolje, svoju poruku iznad, ti kazes da ih smatras Srbima, naravno da je su Srbi. Kao gotovo svrseni istoricar, a za to ti i nije potreban fakultet, mogu ti otkriti da je Crna Gora kao srpska drzava cuvala srpsku drzavnost, veru, ime... u vreme kada je to bilo mozda i najteze tokom istorije. Meni ime Crna Gora u imenu drzave ni malo ne smeta, bas iz tog razloga. Pogledaj samo primer Velike Britanije i kako svi na svetu uglavnom zovu tu zemlju, Engleska. O tome moze UL da ti objasni malo podrobnije. Ovim smo rascistili pitanje imena.
Grb, po meni nije sporan. Necu da te smaram heraldikom, ali pogledaj savezni grb i videces da je sasvim ok. Zastava je pitanje nijansi, meni je bitan raspored boja a nijansa plave,

pa seti se u kakvim dresovima smo u basketu igrali, gotovo bordo, pa nam nije smetalo.

Jedino ce himna biti povuci potegni, ali to je splica objasnio na nasem forumu....
E sada da se razumemo. Period od tri godine je sitnica ako pogledas istoriju. Ti sportisti koji se vec par godina takmice pod stranim obelezjima bivse drzave, barem sada su zasluzili podrsku.
I jos nesto da se zapitas za kraj. Crnogorske ustase, liberali i ekipa su protiv ove drzave, reprezentacije i slicno. Oni ce je sigurno bojkotovati. Zamisli u kakvom ces drustvu biti ukoliko je bojkotujes... :o
Ovo je naravno samo moj stav. Nemam nameru da te ubedjujem, postovacu kako tvoju, tako i bilo ciju odluku. Ali mislim da kao grupa moramo ponovo da razmislimo o tome.
Inace, posebno je zanimljivo, i to ponavljam, pitanje kako navijati sa partizanima i ostalima zajedno...
poz,
budimir
p.s. Izvini sto ti nisam poslao onaj mail kako je bilo na basketu, bio sam u frci tih dana.

Citamo se!