Evo, da se stavi tacka na price oko Zigicevog ugovora :
QuoteStojković je takođe rekao i da se odnos u vlasništvu ugovora Nikole Žigića nije promenio te da je Crvena zvezda i dalje valsnik samo polovine ugovora, dok je vlasnik druge polovine Žigićev menadžer, Milan Ćalasan. On je dodao i da je prilikom sastanka održanog početkom sezone klub pokušao da promeni taj odnos, ali da do dogovora nije došlo.

ЗВЕЗДИ ПРИПАДА ПЕДЕСЕТ ОДСТО ОБЕШТЕЋЕЊА

Пола-пола са Жигићевим менаџером

БИЛО да Никола Жигић заврши у Арсеналу или неком другом европском клубу, Црвеној звезди ће припасти само половина обештећења. Ако Тобџије, заиста, плате седам милиона фунти (10,5 милиона евра), на Маракани ће завршити три ипо, а исто толико и на рачуну менаџера Милана Ћаласана.

Такав договор је постигнут у јануару 2003. између тадашњег руководства на челу са председником Драганом Џајићем и Жигићевим менаџером приликом његовог доласка у Звезду. Иако је садашњи председник Стојковић покушао да повећа проценте у корист црвено-белих, приликом продужења уговора прошле године, остало је 50-50.

- Тај однос је идентичан, пробали смо да га променимо, али то тешко иде... Не бих га ни ја мењао да сам био на месту његовог менаџера – казао је председник Стојковић.





ovo sam postavio jer je neko pre nedelju dana postavio post gde je pisalo da 80% ide zvezdi a zadnjih 20%menadzeru.


dzajicu majmune.pa kako mozes ovako nesto da uradis?????

Sad se vidi kakvu bagru smo imali u nasoj upravi! To znaci da ni prodajom Zigica ni blizu ne mozemo vratiti dugove!  :bes

Sad je Dzaja majmun, a kada se dvodio Zigic svi su se krstili koji ce on qrac u Zvezdi. Kolko vas zna da je Zigic prvu godinu ugovora sa Zvezdom proveo na pozajmicu u Spartaku? Mnogo vas zaboravlja da je Zigic nije dosao na Marakanu na velika vrata nego kao TOTALNI anonimus! Pitam se samo kolko vas je verovalo kada je potpisao ugovor da ce uopste ikad zaigrati u prvom timu a kamoli doticu toliku vrednost koliko sada vredi. Sad odjednom Dzaja majmun sto je potpisao takav ugovor. Sto se mene tice HVALA Dazji  sto je doveo takvog napadaca u Zvezdu kojeg su pre toga mnogi klubovi odbili, i mnogo su mi drazi golovi koje je postizao za Zvezdu od svih miliona koje ce Zvezda dobiti.

Nije Dzaja majmun sto ga je doveo, vec sto si je kao predsednik jedne institucije kao sto je CZ dao od jednog menadzera diktirati uslove!

Zasto Zvezda nije bila u stanju da ima 100% prava na Zigica? Zato sto nije imala dovoljno para! A ko je za poslovanje bio zaduzen? Dzaja i njegova marionetska uprava! O tome se radi...

Zigic je dosao na insistiranje Filipovica, a koliko su u nasem klubu verovali da ce postati igrac govori i taj ugovor 50%-50%. Napravili su veliku glupost, a danas to placa nova uprava...

Meni nije jasno da CZ tada nije mogla platiti novac za jednog anonimusa! Nije Zigic bio poznat, pa da je puno kostao. Ali, krive Drine se sada ne daju vise ispraviti. Dobra lekcija za buducnost! Osim toga, da mi je znati zasto svi fudbaleri moraju imati menadzera? Pa zar su oni toliko nepismeni, pa da ne znaju citati, pisati i na kraju se dogovoriti sa jednim klubom?!

Sramota da ovaj Calasan, seoski djilkosh sa Uba dobija 50%. Kakva sramota...

Quote from: "cazzo_FCRS_forever"ovo sam postavio jer je neko pre nedelju dana postavio post gde je pisalo da 80% ide zvezdi a zadnjih 20%menadzeru.


dzajicu majmune.pa kako mozes ovako nesto da uradis?????

Hmmm,izgleda da mi je bila pogresna informacija.Kakva katastrofa.Covece kakava je ono bila klosarska uprava.

Ma, skontace vec Piksi sa svojim ortakom Wengerom neke fore, recimo da ga kupe za 10, a kazu da je za 5, i zeznemo Calasana za 2,5 miliona  :boks   :D  !
Koliko je onaj Dzajic bio nesposoban, to je sramota! Da li se taj covek stidi sada kada vidi kako je jedan sposoban covek za kratko vreme doveo sponzore, napravio neke rezultate za pocetak odlicne, ugovara jos neke poslove...

Ovo prvi put cujem i vidim da je neko odnosno da je jedan klub potpisao ugovor koji ide na ruku igracu odnosno u ovom slucaju menadzeru.Stvarno,glupava strategija onoga koji je tada bio zaduzen da zavrsava te poslove.Nikad u zivotu ni jedan iole ozbiljniji svetki ili evropski klub ne bi napravio ugovor koji ide u korist igracu.Zivimo u takvom vremenu da je institucija igraca potpuno poistovecena sa robotom,i svi klubovi koriste igrace dok im trebaju a onda ih prodaju,menjaju ili bacaju.I naravno sa njima prave takve da se izrazim jednosmerne ugovore po kojima samo oni dobijaju,i oni izvlace korist od igraca-takva je situacija.Naravno ne zelim da kazem kako je igracima lose i kako su oni tu "jadni i bedni i na svirep nacin iskorisceni" ali ako je jedan igrac zaradio milione,verujte da je njegov klub zaradio mnogo mnogo vise.Ne racunajuci privatne(citaj sponzorske) ugovore svakog igraca.
I tu je najveci problem i najveca greska bivse uprave,shvatam da je ovo Srbija i shvatam da je Nikola Zigic bio bukvalno niko i nista i da je smatran za propalu investiciju.Mozda je i neko iz licnih interesa njega doveo upravo u dogovoru sa doticnim menadzerom nebi li ga prodao nekom bednom timu za neku crkavicu(naravno govorim o crkavici za jedan klub) koju bi doticni iz ZVEZDE i taj menadzer podelili.Ko zna sta je bio prvobitni cilj dovodjenja Zigica.Mislim da je najmanje bila zelja da se dovede kvalitetan igrac koji ce pojacati postojeci tim.Jer tada su igraci sa takvim predispozicijama bili smesni,a pogotovo neko takav iz nekog vojvodjanskog sela.Ali dobro,ne bih da ulazim u detalje i da istrazujem ko je imao licni interes.
U svakom slucaju u ovakvoj siromasnoj zemlji i u ovako bednom fudbalu i bednim transferima i tih 50% od transfera ce biti itekakva premija.E sad sto se za te pare mogu jedva pokriti troskovi i eventualno kupiti neki ispdproseka igrac,to je druga stvar.Neka celni ljudi kluba lupaju glavu sa takvim stvarima,to im je posao.I neka im ovakvi ugovori na stetu kluba nikad ne padnu na pamet,nikad se ne zna kad ce koji igrac da eksplodira... ;pljuga


________________________________________
...SRBIJA,BEOGRAD,CRVENA ZVEZDA...

Quote from: "slawisha"Ma, skontace vec Piksi sa svojim ortakom Wengerom neke fore, recimo da ga kupe za 10, a kazu da je za 5, i zeznemo Calasana za 2,5 miliona  :boks   :D  !

TAj fazon moze samo da prodje sa Rusima i Ukrajincima za zapadom nikako.

Poznajem 2 fudbalska menadzera i oni su mi rekli da je procenat uvek oko 20-25%. Calasan je izgurao citavih 50%.

Quote from: "KizaLion"Poznajem 2 fudbalska menadzera i oni su mi rekli da je procenat uvek oko 20-25%. Calasan je izgurao citavih 50%.

Није он изгурао, него од својих пара платио пола обештећења кад је Жигић долазио.

Heh, a tad je obestecenje bila beda a sada ce to biti 10 miliona jura u najmanju ruku... Lukavo sa njegove strane  :nene

Znači da elaboriramo:

Žigića je menadžer pokušao da uvali pakistanu,a zatim Zvezdi,gde je i uspeo,s' tim što Zvezda nije htela da plati puno obeštećenje nego je menadžer "uleteo" polovinu???

Iliti,samo je Ćalasan verovao u Žigića i sad će da mu se vrati...meni je ovo toliko romantično,da prosto ne verujem.

I još nešto,voleo bih da znam za koje pare je Žile došao u Zvezdu-to bi mi razjasnilo neke stvari.

I još nešto,voleo bih da znam za koje pare je Žile došao u Zvezdu-to bi mi razjasnilo neke stvari.[/quote]

Bas to! Puno ne moze biti za jednog totalnog anonimusa! Ocigledno je da su u bivsoj upravi krivo procenili Zigiceve mogucnosti i nisu hteli dati nimalo kinte. Nekad se skrtost bas ne isplati...

iz v. novosti:


Zvezda nije
prevarena!
J. SEKULIĆ, 19. april 2006

CRVENA zvezda i Milan Ćalasan dele po pola "kolač" koji je "zamesio" Nikola Žigić. Naravno, od transfera prilikom odlaska u inostranstvo, visokog golgetera. Upravo tako: fifti - fifti. I oko tog podatka digla se bura, ali nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde i mnogih francuskih klubova, sa kancelarijom u Parizu, mirno objašnjava.
- Sve je dogovoreno, bez problema i niko nije prevaren, ponajmanje Crvena zvezda - čvrstim glasom priča Ćalasan. - Ali, ako je to toliko interesantno za naše medije, da krenem od početka. Žigića sam primetio, slučajno, pre šest godina u Baru, gde je služio vojni rok. Zapao mi je za oko i vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Otkupio sam ga od AIK-a iz Bačke Palanke, za 70.000 maraka, zatim se dogovorio sa čelnicima Mornara iz Bara, koji su ga pozajmili Bačkotopolčanima, da i oni dobiju određeni procenat kako bude napredovao i menjao klubove.
* I tako ste stigli do Crvene zvezde?
- Ne, Nikolu sam vodio na probu u Sent Etjen, ali trener Antoneti nije imao vremena da ga čeka pa mi je poručio da je "dobar materijal", ali da mora mnogo da radi i da je bolje da ode negde da igra šest meseci, pa da se onda ponovo vidimo i dogovaramo.
* Najzad, dođosmo do "Marakane".
- Moram da kažem da je Žigić došao u Zvezdu zahvaljujući Duletu Saviću i Zoranu Filipoviću, potom i Draganu Džajiću. Potom ga je forsirao Slavoljub Muslin i Nikola je postao pravi igrač, a dolaskom Piksija Stojkovića stigao i do reprezentacije. Eto, to je neki Nikolin put do zvezda.
* Hajdemo i da objasnimo dogovor: 50 odsto Zvezdi, 50 odsto Vama?
- To nije ništa neobično, takva praksa postoji u svetu poodavno. Svi Brazilci kjoi dolaze u Evropu, na primer, u vlasništu su agenata. Ali, da se vratimo na "slučaj Žigić". Kada sam ga otkupio, obavezao sam se da ga prve dve godine ja plaćam jer su u Zvezdi, da budem iskren, na startu bili skeptični. Tada smo se i dogovorili da idemo pola-pola, a moj posao je tek započeo.
* Kako, zašto?
- Kao prvo, obilazio sam Evropu uzduž i popreko, jer ja nikada ne šaljem faksove, i predstavljao Žigića mnogim klubovima. Završio sam mu i posao sa "Adidasom" i još mnogo toga... Naravno, znao sam da je to mukotrpan posao, a da plodove možemo da uberemo tek za nekoliko godina. Verovao sam u njega, bez obzira što je atipičan i specifičan fudbaler, i moram reći da je napredovao džinovskim koracima. Kontakte sam obnavljao, ponude su se množile i sada je na nama da finiširamo i zaključujemo posao.
* Zar priča sa Arsenalom nije završena?
- Nije, mada, nemam šta da krijem, mislim da je za Nikolu najbolje da se preseli na Ostrvo jer samo Englezi mogu da ga toliko plate. S tim, što moram da istaknem da su cene igrača u Evropi drastično opale i da većina velikih klubova to pitanje rešava putem pozajmica.
* Može li Žigić da košta sedam miliona funti kao što je "San" objavio?
- Arsenal je, na primer, platio Adebajora iz Monaka sedam miliona funti. Žigićeva cena je oko šest miliona funti (oko devet miliona evra). Kod nas se, međutim, barata smešnim ciframa kada naši igrači odlaze u inostranstvo. Vest Hem je, istina, nudio osam miliona funti, ali Piksi nije želeo da ga proda pre leta. I ja sam to ispoštovao. Mislim da tu cenu više nećemo biti u prilici da dostignemo.
* I na kraju: da li je bolje da Žigić potpiše ugovor pre ili posle Mundijala.
- Sigurno je da nećemo čekati Svetski šampionat - kategoričan je Milan Ćalasan. - U maju će Nikola Žigić staviti paraf na inostrani ugovor i mirno će igrati u Nemačkoj.

ŽIGIĆ KAO ETO
ĆALASAN je pojasnio i da Žigić nije jedinstven slučaj.
- I Samjuela Eta sam vodio šest godina, baš kao i Žigića. I tada sam, kada je prelazio u Real Madrid imao 50 odsto, baš kao što je sada slučaj sa Crvenom zvezdom. Tek da se zna.

MENADŽER ZORAN STOJADINOVIĆ
NI MARADONU NE BI BOLJE PRODAO!

ISKUSTVA menadžera Zorana Stojadinovića govore da je ugovor 50-50 između kluba i "predstavnika igrača" prava retkost.
- Opšte prihvaćeno je u svetu da jedino u slučaju da su menadžer i klub jednako učestvovali u kupovini igrača, odnos u ugovoru može da bude 60-40 u korist kluba ili eventualno 50-50, ali to je prava retkost - podvlači Stojadinović.
Poznati menadžer čestita kolegi Ćalasanu.
- Ćalasan je odradio posao života. Ne znam da li bi ovako prošao ni da je Maradonu prodao!
V. T.

ŽIGIĆ O "SLUČAJU"
ĆALASAN ME PLAĆAO
UGOVOR između Crvene zvezde i menadžera Ćalasana poznat je Nikoli Žigiću, ali nije učestvovao u dogovoru dve strane.
- Nemam nikakve veze sa obeštećenjem, niti meni nešto od toga pripada, to mora da bude jasno. Imam svoje uslove koje ću saopštiti zainteresovanom klubu koji bude hteo da me kupi - kaže Žigić.
Priče da će od nekoliko milona, koji će biti vlasništvo Ćalasana, dobro profitirati i sjajni golgeter nisu tačne.
- To je obična laž! Mene je otkrio Ćalasan, plaćao me, preko njega sam došao u Zvezdu.

Ovaj Calasan mo nije simatican ali da se ugradio na vreme jeste. Vratice mu se barem 100 puta. :batine  :batine  :batine

Ako smo na pocetku sezone imali 7 milki duga, racun sa Zigom  i Pantom izgleda ovako
-od Ziginih 10 mi dobijamo 5
-i 1,5 miliona za Pantu
-neka su nam sponzori dali 0,5 miliona

Mi smo vratili dug ali nema para za kupovinu novih fudbalera :boks
Postoje dve mogucnosi prodati nekog(Kovacevic, Dudic, Lukovic i Basta) pa imati para ili nabaviti jakog sponzora.