![]() |
Пенал или не? - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: Пенал или не? (/showthread.php?tid=1946) |
Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 04-05-2014 После повратка из Суботице (било је оправданог дужег задржавања због свих лепих догађаја који су нам се десили данас), ево и коментара на 2 одигране утакмице. На утакмици наше екипе мислим да је судијска тројка стварно добро обавила посао, ал ето истакао бих пар занимљивих ситуација. Прва је на снимку (1:40) када нападач пада надомак казненог простора наше екипе, где се на снимку види да лопта иде у тотално другом правцу од кретања нападача (када долази до благог контакта са одбрамбеним играчем, он се креће на тотално другу страну од кретања лопте), ни у једном моменту није ни близу тога да може да контролише ту лопту, и по мом мишљењу судија оправдано није свирао фаул у овој ситуацији. Друга ситуација је на снимку(1:55), када је било питање да ли је после изведеног корнера Милијаша лопта ушла у гол... Мислим, мада је тешко на основу овог снимка проценити, да лопта ипак није цела била у голу, и да је судија исправно поступио као и у ситуацији (2:52), када дефинитивно није било елемената за казнени ударац у корист домаће екипе. Што се тиче утакмице на стадиону југословенске народне армије, морам признати да због повратка из Суботице, нисам детаљно могао да је испратим, али су битна 2 момента. Први је, чини ми се, из 12 мин. када је гостујући играч оправдано због повлачења играча за дрес због добијања другог жутог картона искључен. Што се тиче друге ситуације из 91.минута, прво бих закључио да је врло сложена и тешка... Оно што је евидентно је то да кад се замрзне слика на 0:18, види се да је по мом мишљењу, чини ми се, старт начињен ван казненог простора, али оно о чему нико не размишља је то да је судија можда свирао играње лопте руком од стране одбрамбеног играча (лева рука која је у линији са казненим ударцем а линија се иначе сматра саставним делом казненог простора)... Дакле, остаје дилема да ли је судија свирао прекршај или играње руком... Када би постојао снимак из неког другог угла, можда би се боље видео тај контакт руком. Оно што је још значајно је то, да понашање тренера домаће екипе више прелази све могуће границе, и да би после свега што је учинио на крају утакмице, плус изјаве које је дао, морале да резултирају већом казном (бар неколико утакмица да не може да води екипи). Одг: Пенал или не? - Pijanac - 04-05-2014 (04-05-2014, 09:56 PM)Антиполитика link Wrote:Дакле, остаје дилема да ли је судија свирао прекршај или играње руком... Да ли има неко ко је гледао утакмицу да може да нам отклони ову дилему? Дакле, да ли је пенал свиран због прекршаја или играња руком? Одг: Пенал или не? - KizaLion - 04-05-2014 Ја не видим да је играо руком из овог угла. Ал видим да је овога опалио руком по фаци, и тако га спречио да дође до лопте.. и то може да се третира као пенал, јер би био у гол шанси (не мислим на старт ван казненог) Одг: Пенал или не? - Antipolitika - 04-05-2014 Дефинитивно се лопта чудно одбија и стиче се утисак да је могуће било и игре руком... Понављам, изузетно сложена ситуација, и много тога би решио неки снимак из другог угла...(тело одбрамбеног играча "спречава" камеру да из овог угла ухвати детаље)... Одг: Пенал или не? - KizaLion - 04-05-2014 Без обзира на све, има још много да се игра. Било би исхитрено и незрело рећи како је титула наша. Нама ускоро следи гостовање у Пазару који није изгубио кући 10 утакмица узастопце, и још се боре с Јагодином за Европу. Да не причам о Ужицу, дербију, па задње коло у НС. Предност јесте лепа, ал ништа није готово, биће неизвесно до 18.маја Уз то, сточари имају гостовања у Крушевцу (незгодно) и Ивањици (где очекујем да ће њихова браћа (председник Јавора им био неко мудо, мислим у ИО) да скину гаће у 2.минуту, и одмах пенал реализовати Саша Илић, па отаљавање и алиби игра до краја утакмице уз непромењен резултат - 0:1) Одг: Пенал или не? - Darko - 04-05-2014 Јел може ова ситуација да се прокоментарише ? Pо мом мишљењу чист пенал нам није досуђен ! Ево и ситуације на гробљу из другог угла ... Одг: Пенал или не? - luconi - 04-05-2014 (04-05-2014, 10:03 PM)Пијанац link Wrote:[quote author=Антиполитика link=topic=4315.msg108150#msg108150 date=1396734997]Дакле, остаје дилема да ли је судија свирао прекршај или играње руком... Да ли има неко ко је гледао утакмицу да може да нам отклони ову дилему? Дакле, да ли је пенал свиран због прекршаја или играња руком? [/quote] Ја сам гледао утакмицу на тв-у и у том моменту сам почео да се дерњам "руккаааа" ![]() Одг: Пенал или не? - Eribo - 04-06-2014 Ako ћe мо по заустављању снимака, онда пенел (тј. прекршај) је се десио изван. Судија је у секунди морао да донесе одлуку, играч Воше је био у пуном трку. Оно што су нама урадили пре 2 године, то је било намерно - пола метра ван казненог против Јагодине. П.С. Видите шта нервоза и притисак ради, када МОРАШ - нема те. Одг: Пенал или не? - CEBEP - 04-06-2014 Пенал није постојао а прекршај је био изван казненог простора. Колико је мени познато, прекршај се свира тамо где се деси а не где играч падне и где заврши на трави.... Одг: Пенал или не? - rukometas_bg - 04-06-2014 (04-05-2014, 09:56 PM)Антиполитика link Wrote: Први је, чини ми се, из 12 мин. када је гостујући играч оправдано због повлачења играча за дрес због добијања другог жутог картона искључен.Надам се да ће се ускоро појавити неки снимак, како би ово могло да се анализира. Старт о ком причаш, јесте био за жути. Међутим у прегледу на СОС каналу, први жути је суђен престрого. Ипак мора да се узме у обзир да је у питању почетак утакмице и да ниједан судија ту неће да досуди два жута, осим ако је неки од стартова био превише оштар, кваран или слично. Све у свему пенал за Вошу није био, јер је фаул напољу. Али исто тако сматрам да је и играч Воше престрого искључен на почетку утакмице, чиме је судија у обе ситуације директно утицао на коначан резултат. |