Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6. Звездина звезда !
Да би ова тема имала смисао, мора и да се постави како треба. Мало сте почели да се вртите у круг са не фокусираним коментарима. Да ли је Пикси требао да буде 5. Звездина Звезда или не, то је прича за неку другу полемику. Он је 5. Звездина Звезда и ту нема више шта да се полемише.
Мислим да је добра идеја да се прича у вези овога јер се о том сегменту није водило рачуна 20 и кусур година. Мислим исто тако да Лукић треба да објасни и детаље као и замисли у вези целе операције одабирања 6. Звездине Звезде. Међутим, један од главних разлога не фокусираних коментара је то што се не знају критеријуми помоћу којих се 6. Звездина Звезда одабира. 
Битно је да имате на уму да су се ствари у нашем фудбалу драстично промениле у задњих 20 година највише због тога јер играчи проведу 2-3 сезоне у клубу пре него што се продају. Пошто се фудбал променио то аутоматски вуче и промене неких критеријума за одабир 6. Звездине Звезде. Јер рецимо један Видић није крив што је био продат много раније него што је то био случај са Пижоном. Једноставно се Вида родио у погрешно време и то није разлог због кога се генерације после 1991. требају игнорисати.
Прича о 5. Звездиној Звезди се завршила са Пиксијем који је само годину дана пре Звездиног освајања Купа Шампиона ако се не варам отишао у иностранство. По мени он припада генерацији Робија, Панчева, Белодедића и осталих. По логици ствари, требају да се бирају играчи после 1991. а не да идемо у назад и причамо о Дулету Савићу. Представник његове генерације је Пижон и што се мене тиче ја бих и даље доделио то признање Пижону пре него Дулету Савићу без икаквог умањивања Савићевих квалитета. Читава та генерација која је дошла до финала купа УЕФА се вртела око Пижона а не око Савића тако да је и одабир у том случају сасвим логичан.
Дакле, мислим да се не треба враћати у назад него треба посматрати као што поменух играче који су играли за клуб последњих 20 година.

Ево неких идеја о критеријумима о којима вреди размислити у вези 6. Звездине Звезде које ми тренутно падају на памет. То би по мени требао да буде комплетан играч, спортиста, и велики Звездаш који је био вођа генерације, увек био умерен у изјавама, имао статус Звездиног детета, показао брилијантност, луцидност и неустрашивост на терену, поседовао лојалност Звезди из које је поникао док је играо за њу као и лојалност Звезди по одласку у иностранство.

Мене у сваком случају занима шта остали форумаши по овом питању мисле без непотребног скретања са теме и полемисања о стварима које нису предмет теме ”6. Звездина Звезда.”

Messages In This Thread
6. Звездина звезда ! - by Eribo - 03-04-2010, 07:50 PM
Одг: 6. Звездина звезда ! - by CEBEP - 03-05-2010, 03:56 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: