Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
6. Звездина звезда !
Потпуно је непотребно то са 6. Звездином звездом. Све је то лепо, али не видим сврху тога. Генерација 91 хм, неколико играча је свега 2-3 године играла у тој генерацији, забележила стотинак утакмица и то је то. Дуле Савић, човек је каријеру завршио пре 20 година, никад није касно, али то је требало учинити још одавно и као што је Микеланђело написао он је урбана легенда. Мислим да би требало сачекати неког новог момка који ће заслужити, у овако сложеном послу или бизнису који се зове фудбал, звање Звездине звезде. По мени пре би требало започети акцију да се стадион зове Рајко Митић, али то су већ неке друге ствари и за друге теме. Боље је, за сад, остати на ових 5 Звездиних звезда, које мање више заслужују то звање. Мање више кажем јер је свима јасно да је Драган Стојковић заслужио да не носи такво звање, због односа који има према Звезди сад, због политике коју је водио са разним Мишковићима, политике, Упропастимо звезду. Но, да не лапрдам више, да закључим своје мишљење, усредсредимо се на подизање Звезде на здраве и јаке ноге, а за нову Звездину звезду, има времена.
Искључите ТВ, укључите мозак
Прво, слажем се да је овај избор скроз непотребан у овом моменту, али ако се већ бира шеста звездина звезда мислим да то једино може да буде Дуле Савић. Он је већ са 17 година дошао у Звезду, игао за млађе категорије, потом је прекомандован у први тим за који је одиграо преко 400 утакмица! Међутим оно што га промовише у главног фаворита по мени је његов ''рад'' након завршетка фудбалске каријере и борба за праве вредности.

Видим помињу се Станковић и Видић, по мени потпуно неозбиљно, реално они су име стекли у иностранству, не у Звезди...
ДЕЛИЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! СВИ НА СТАДИОН!
(03-05-2010, 10:41 AM)Ђенерал link Wrote: Видим помињу се Станковић и Видић, по мени потпуно неозбиљно, реално они су име стекли у иностранству, не у Звезди...
Видић је са 15 година дошао у Звезду а отишао са 23-24.Био је капитен,био је наш најбољи играч пар сезона,сад је можда међу 5 најбољих дефанзиваца на свету али и даље прича о Звезди као свом досањаном сну.
Што се Станковића тиче далеко било,он се сликао са гробарским шалом,за маракану је ваљда и заборавио где се налази.

да не буде забуне далеко од тога да мислим да сад треба уопште да се расправља о томе,нити да се залажем да он буде звездина звезда,али реално је једини играч у последњих 15 година заједно са рамбом који макар заслужује бар на форуму о тако нечему да се прича.Дакле ја се не залажем бар у овом тренутку да Видић постане Звездина звезда већ само дискутујемо.
Слажем се да тј први сам и рекао да је Дуле Савић прави избор али се исто тако слажем да је глупо да после 30 година престанка бављења фудбалом му се да тако признање,али је велика грешка што он већ није Звездина звезда.
Очигледно је да не схватате шта значи бити Звездина Звезда чим и даље полемишете. НЕ ПОСТОЈИ НИКО КО МОЖЕ ДА У ОВОМ ТРЕНУТКУ ПОНЕСЕ ТО ЗВАЊЕ!
(03-05-2010, 01:39 PM)николаБГ link Wrote: Очигледно је да не схватате шта значи бити Звездина Звезда чим и даље полемишете. НЕ ПОСТОЈИ НИКО КО МОЖЕ ДА У ОВОМ ТРЕНУТКУ ПОНЕСЕ ТО ЗВАЊЕ!
па није полемика одабир Звездине звезде.Нити сад неко овде одлучује ко ће то бити.Мислим да смо сви сагласни да то у овом тренутку ем непотребно,ем скоро па немогуће некоме доделити,ем је Лукић најавом на који начин ће изабрати рекао једну глупост.
Дискусију ја бар схватам као небитну и безначајну полемику.
Мада се не слажем да не постоји нико ко може да понесе то звање зато што не постоје ни критеријуми за избор Звездине звезде,ако се гледа у последњих 15 година,заиста је дискутабилно дал може било ко да има ту част,али ако се гледа још даље у историји,не мислим да је тешко наћи достојне,али пошто критеријума нема,ова разглабања по форуму су безначајна.
(03-05-2010, 01:36 PM)Skrimo link Wrote: Што се Станковића тиче далеко било,он се сликао са гробарским шалом,за маракану је ваљда и заборавио где се налази.

???

Ја колико памтим кад је играо за Лацио против њих, носио је Звездин дрес испод Лацијевог. Послије је била она прича да он и Михајловић неће да играју против Звезде. Откуд сад то?
[Image: 35c0qqq.gif]
искрено зар Звездина Звезда не би требала сама да се појави,да се искристалише,да га људи заволе због опхођења,игре и људскости...?!...јел поштено према људима који су заслужили ту титулу тим врлинама, да сад неки играч или цјел тим то добије на ткз "љепе очи" мсм хвала им до неба на Барију и Токију,увијек ће нам остати урезани у памћењу,ал шта је са генерацијама из 60-тих и 70-тих онда...причао сам баш са дједом иначе великим познаваоцем фудбала , прије једно пола године око Звезде тих година,и он сам каже да су играчи тада били попут божанстава,а да је игра била лепршава и дивота за гледати,да је Звезда ишла увијек на гол више......ал само су појединци били Звездине Звезде због своје харизме,понашања,достојанства,робусности....
што је писало у једном "Епицентру лудила" - "Прошло је вријеме великих играча"....
(03-05-2010, 03:24 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: прије једно пола године око Звезде тих година,и он сам каже да су играчи тада били попут божанстава,а да је игра била лепршава и дивота за гледати,да је Звезда ишла увијек на гол више.....
Лепо је то било, само та су времена прошла, фудбал се променио и тешко да ће се тако нешто икада вратити. Ако таквог будемо тражили никада га нећемо наћи. И слажем се да тренутно немамо правог човека да буде шеста звездина звезда.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Да би ова тема имала смисао, мора и да се постави како треба. Мало сте почели да се вртите у круг са не фокусираним коментарима. Да ли је Пикси требао да буде 5. Звездина Звезда или не, то је прича за неку другу полемику. Он је 5. Звездина Звезда и ту нема више шта да се полемише.
Мислим да је добра идеја да се прича у вези овога јер се о том сегменту није водило рачуна 20 и кусур година. Мислим исто тако да Лукић треба да објасни и детаље као и замисли у вези целе операције одабирања 6. Звездине Звезде. Међутим, један од главних разлога не фокусираних коментара је то што се не знају критеријуми помоћу којих се 6. Звездина Звезда одабира. 
Битно је да имате на уму да су се ствари у нашем фудбалу драстично промениле у задњих 20 година највише због тога јер играчи проведу 2-3 сезоне у клубу пре него што се продају. Пошто се фудбал променио то аутоматски вуче и промене неких критеријума за одабир 6. Звездине Звезде. Јер рецимо један Видић није крив што је био продат много раније него што је то био случај са Пижоном. Једноставно се Вида родио у погрешно време и то није разлог због кога се генерације после 1991. требају игнорисати.
Прича о 5. Звездиној Звезди се завршила са Пиксијем који је само годину дана пре Звездиног освајања Купа Шампиона ако се не варам отишао у иностранство. По мени он припада генерацији Робија, Панчева, Белодедића и осталих. По логици ствари, требају да се бирају играчи после 1991. а не да идемо у назад и причамо о Дулету Савићу. Представник његове генерације је Пижон и што се мене тиче ја бих и даље доделио то признање Пижону пре него Дулету Савићу без икаквог умањивања Савићевих квалитета. Читава та генерација која је дошла до финала купа УЕФА се вртела око Пижона а не око Савића тако да је и одабир у том случају сасвим логичан.
Дакле, мислим да се не треба враћати у назад него треба посматрати као што поменух играче који су играли за клуб последњих 20 година.

Ево неких идеја о критеријумима о којима вреди размислити у вези 6. Звездине Звезде које ми тренутно падају на памет. То би по мени требао да буде комплетан играч, спортиста, и велики Звездаш који је био вођа генерације, увек био умерен у изјавама, имао статус Звездиног детета, показао брилијантност, луцидност и неустрашивост на терену, поседовао лојалност Звезди из које је поникао док је играо за њу као и лојалност Звезди по одласку у иностранство.

Мене у сваком случају занима шта остали форумаши по овом питању мисле без непотребног скретања са теме и полемисања о стварима које нису предмет теме ”6. Звездина Звезда.”
(03-05-2010, 03:05 PM)Микеланђело link Wrote: [quote author=Skrimo link=topic=3773.msg76339#msg76339 date=1267796213]Што се Станковића тиче далеко било,он се сликао са гробарским шалом,за маракану је ваљда и заборавио где се налази.

???

Ја колико памтим кад је играо за Лацио против њих, носио је Звездин дрес испод Лацијевог. Послије је била она прича да он и Михајловић неће да играју против Звезде. Откуд сад то?
[/quote]то стоји,али се сликао и за партизановим шалом.Е сад сети се михе тад и михе сад,који прича да је одувек навијао само за војводину,да би волео да војводина освоји титулу...

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)