Threads: 0
Гостовање у Чешкој је нешто што никад нећу заборавити, као ни оно на Косову.
Сва остала гостовања у овој полусезони-просек, па некад и слабије. У Апатину например бзв, доста људи није ушло, доста њих каснило (ја 'само' 20 мин). Даље, у Земуну много слабије него прошле године, Душановац, нећу ни да помињем, смучи ми се живот сваки пут кад одем на онај стадион. У Чачку није било лоше, у Смедереву такође. Нови Сад, просечно, доста људи било, али такође, доста људи није ушло. Дерби на ЈНА, нећу ни помињати, сем добре ''димњаде'' ништа више, ужас. Немам појма ни где смо све били више. Пропустио сам Кулу па не знам како је било, преко тв-а се учинило доста добро.
На ''Мари'' најлошије издање, по мени, у првенсту било је против Земуна, а у Европи против Милана. Све остало, просек. Не знам како је било против Баната, јер на тој нисам био.
Све у свему, можемо, и морамо много боље.
Threads: 8
Неко је горе споменуо да треба све старе песме заменити са новима. По мени то је највећа глупост зато што има доста песама које су традиција на северу и које су се увек певале и увек ће се певати.
Quote:
На ''Мари'' најлошије издање, по мени, у првенсту било је против Земуна, а у Европи против Милана. Све остало, просек. Не знам како је било против Баната, јер на тој нисам био.
Све у свему, можемо, и морамо много боље.
На Маракани је против ОФК-е било феноменално издање,а и бројност,а карта није била за Џ,поред тога добро издање је било на првој текми после реванша са Миланом против Хајдука ја мислим,иако је бројност била мизерна.
У сваком случају слажем се да можемо и морамо боље.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Threads: 83
Quote:А на Мари протиф Офке...
Интересантно, али обе утакмице ове године које смо играли против овог клуба (пролећни део прошле сезоне и јесењи део ове сезоне) су биле сјајно навијачки одрађене... На оној пролећној невиђени транс и тотално лудило на трибини... А и ова последња ништа лошија... Нисам желео да издвајам ништа од утакмица на Маракани али када се већ пар људи дотакло тога само би пожелео да нам свака утакмица на нашем стадиону буде као те две...
У сваком случају добро је што смо створили неку слику и визију онога шта и како треба Север да изгледа и звучи па се донекле и слажемо у оцени добрих и лоших издања... Ипак као што рече Ујка Вања треба бити реалан и те утакмице за које сматрамо да смо лоше одрадили погледати и послушати поново па упоредити са неким ранијим евро утакмицама... После тога многи ће се сложити са његовом констатацијом да смо и ту били доста добри...
Али свакако да ту има простора за напредак и као и до сада за сваку утакмицу која је била одлично одраћена сложили смо се да може и боље, тако ћемо и за овај део сезоне (можемо и да кажемо ову годину јер се полако сумирају резултати током целе године) рећи да је било добро, али тежимо бољем и увек од бољег има боље... То смо већ на неки начин искусили и показали својим примерима...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Threads: 5
Дефинитивно је текма против ОФК била најбоља...
У европи је била солидна она против Корка, по мени боља од Милана а за Либерец не знам јер сам био одсутан...
Quote:Неко је горе споменуо да треба све старе песме заменити са новима. По мени то је највећа глупост зато што има доста песама које су традиција на северу и које су се увек певале и увек ће се певати.
Да ли мислиш да нема нешто прече од тзв традиције, мада се ту не слажем, јер времена се мењају и долазе нове мелодије, старе падају у заборав - а то је оригиналност. Традиција је нешто друго. Ово је више мода, мада слаже, се да има традиционалних песама. Неке од њих се могу певати и даље јер су наше (Северне трибине)
Много ствари које су добре и готивне треба жртвовати због каснијег (коначног, а тежимо савршенству) бољитка. Па тако и многе песме које смо заволели, треба полако спремити на таван.
Напиши 5 песама за које мислиш да су "традиционалне" и које морају да се увек певају и које су се увек певале. Наравно схвати да ово није прозивка, већ ме занима на шта мислиш.
Мало сам био нејасан. Битније од песама које смо заволели и које се радо певају на Северу су оригиналне песме ДС. Не само да су битне него су и непоходне, као следећа степеница.
Немој ни ти мене погрешно да сватиш по мени нови цд је феноменала и песме су врх. И наравно да увек треба да учимо нове песме али ко што је неко горе рекао да се мало убрзало са учењем нових песама.
По мени 5 омиљених песама су
О мама мама...
На целом свету ми је све...
Весело ми стобом некад беше...
Црвено бели ми смо са вама...
И када губиш ти...
Од тих песама само је једна наша, остале мелодије су узете од Жабара. И то је било нормално, било је битно први обрадити неке готивне жабарске мелодије, а од тих 5 наведених ДС су прве на овин просторима то урадиле. То је био доказ да се прате трендови навијања у Европи и да се познаје целокупна навијачка сцена. Онда, кад се сателитска теелвизија проширила, било је довољно одгледати текму и покупити песме, а да не причам о нету где квази навијачке групе штанцују аргентинске мелодије ко слоба динаре.
Неопходно је полако се пребацити на наше (српске и стзране мелодије које су ДС прве избациле) и да једног дана 100% песама буду те. Њих не недостаје, а по квалитету су и изнад многих жабарских, такође се врло радо певају на трибини.
Е, да било је ок против ОФК-е, то постаје традиција. Прошле год. је било врх зато што је у то време Партизан играо против Будућности БД, и завршили су нерешено пола сата пре краја наше текме и тад је почело право лудило.
Што се тиче певања. Слажем се да што више треба певати наше аутентичне песме, или песме на мелодије које смо ми први искористили, Бони Тајлер, Стинг, итд. Ми смо озбиљна навијачка група, и као такви не треба као што је некада то било, чим Италијани певају, добро је, или кради од Енглеза, 'ајде сви да певамо ''Ју'л невер вок алоун''. Права ствар је што ми из текме у текму, из сезоне у сезону приметно растемо и јачамо. Све боље и озбиљније кореографије, са снажном поруком, одличне нове песме, које сада многе навијачке групе обрађују, и ту се види колико су смешни они који краду туђе песме, и колико смо ми велики.
|