Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Светско првенство у фудбалу - Јужна Африка 2010
(06-24-2010, 10:17 AM)Woodoo link Wrote:Много ми имамо погрешну слику о нашим фудбалерима.

http://www.lifesports.ru/news/28531

Брате, ово се све јако дуго зна! Али зашто ово није објављено по свим српским медијима непосредно после утакмице са Немачком? Не! Тад су сви они који то објављују били у фазону да их љубе у дупе. Да су у новембру банули на сплав где се славила победа против Румуније, вероватно би имали прилику да ускликају и нешто џиџе и коке. Али не! И тад су се тркали ко ће пре у буљу да их изљуби. Е сад, кад је пошло по злу, удри из све снаге! Може им се! Папир трпи све!

@ Никола

Ово је сајт људи окупљених око једног фудбалског клуба и мени је сасвим нормално да будемо фанатично када је фудбал у питању. Ја би чак волео да смо фанатични као рецимо у Алжиру и Чилеу где последњих два месеца влада општа лудаја у којој учествују сви од председника, до портира. Мени је рецимо чудно што на овом форуму има људи који су много фанатичнији по неким историјским, црквеним или политичким питањима у односу на фудбалска. Ја и већина мојих другова сматрамо фудбалску репрезентацију Србије као једно од највећих оличења ове земље јер цео живот пратимо тај фудбал. Сад кад смо добили репрезентацију, химну и дрес какав смо одувек желели, ми ћемо је држати као мало воде на длану и сигурно је нећемо пуштати низ воду после неуспеха

Ја сам такође против теорија завере и све то ми иде на ону ствар. Први сам био јако разочаран када је онаква срамна игра у дербију била оправдавана лошим суђењем. Међутим, овде је тотално другачија ситуација. Ми смо играли добро, срчано, доминирали тереном, затајили у реализацију и за то смо били брутално кажњени. Касније смо опет показали карактер и вратили себе у прилику да се боримо за осмину финала. Ту прилику нам је одузео судија Хорхе Ларионда из Уругваја. Није никакав алиби, али зашто се правити као да нисмо оштећени за очигледан црвени картон у 50. минуту (крвнички, намеран, старт Вилкшира на Нинету) и за очигледан пенал у завршници утакмице. Да идем у заверу, питао бих ко је од таквих одлука профитирао. Али нећу! Свестан сам да су онакве шансе морале бити искоришћене!
Reply
Слажем се да не треба тражити оправдања и причати о заверама, али такође сматрам да свако ко мисли да је ово реалност и да нисмо могли више, тај баш и не разуме фудбал и што рече Пијанац не живи за фудбал...

Прво, боље од овога што је Антић водио на СП немамо... Ако изузмемо Нинкова уместо Рукавине и сл. али то су играчи који ионако не би имали никакву минутажу у ЈА...

Друго, сви се слажемо да је против Гане игра била катастрофална, али по изјавама селектора и фудбалера, план није био да се бранимо, него да контролишемо игру и препознатљивом игром преко крила нападамо и пробамо да дамо гол, два, три... Заборављамо да је тренер Гане Србин који познаје све наше играче у нокат и да је знао одакле прети опасност... Красића су чувала двојица, око Жиге увек двојица, Лане без идеје на овој утакмици, па још и онај невероватан пенал, једноставно лоше се ушло у утакмицу, концентрација слаба, и резултат на крају негативан... Немам оправдања, али зар је забрањено некада имати слаб дан, бити заустављен од противника итд...

Треће, против Немаца одличан улазак у уткамицу, прво полувреме баш како треба, не верујем да ће било која екипа против Немаца успети да се наигра, видећете... Зашто смо у другом делу пали? И ту се из изјава играча и селектора наслућује да није било плански, једноставно су Немци стисли и показали по чему су препознатљиви и доказали да су увек били и да ће остати једна од физички најспремнијих екипа у историји... И поред свега, наши су из полуконтри и контри пропустили да поцепају Немце - Лане погађа стативу а Жига пречку... И на крају, не видим шта ту има превише да се замери на овој утакмици...

Даље, Аустралија... Прво полувреме је подсетило на неке утакмице из квалификација и пријатељских утакмица из 2009. када је ова екипа играла најлепши и најбољи фудбал у Европи... Нажалост, реализација јако слаба... Красића сам већ пљунуо после прве утакмице, а онај промашај против кенгура ми је дефинитивно показао да ће он морати још мноооого да ради на себи како би заиграо у Јувеу и екипама тог ранга... Е а кад се онолико промаши, у фудбалу постоји неписано правило да се то све врати... И нажалост примили смо два гола, за која по мени иду на душу Видићу, код првог га прескаче лопта, по ко зна који пут на овом првенству, а код другог не иде на играча који шутира и још се приликом шута склања у страну... Све полсе ова два гола опет се нема шта приговорити, момци су дали све од себе, дали један гол, дали други који је поништен и покрадени за чист пенал... Да је којим слулчајем свиран пенал и дат гол, данас би о њима писали као о херојима и никоме не би пало на памет да било шта ружно каже о њима....

То што су пили и пушили... Па нисам чуо да је то забрањено попити пиво после вечере, то раде све репрезентације, а пушача међу спортистима има колико хоћеш... Сад се покушава са неким глупостима да се наруши јединство и заједништво коју је ова екипа имала као ни једна у последњих 15-ак година, али не видим чему то... Исти ови момци треба да се боре за Србију и у квалификацијама за ЕП и треба да им дамо максималну подршку како би показали своје крајње домете, а мислим да се већина слаже да могу још много тога да покажу, а зашто не и да нас обрадују неким полуфиналом на једном од следећа два такмичења (ЕП или СП)...

И на крају, рећи ћете што то нисам поделио са вама, али... Пре два дана сам у разговору са 3-4 људи рекао да једино Гана од африканаца има шансе за пролаз и да ми се то не свиђа јер ће нас фифа пробати да спута у пролазу у осмину финала како би бар неко са црног континента прошао даље и како би уопште довукли гледаоце на стадион, јер су стадиони катастрофално попуњени, тј. много има празних места... На крају, судија није смео да свира пенал, а да је наш играч онако ударио лопту без размишљања би показао на белу тачку...

Дакле, срећа, знање, наклоност светских фудбалских органа, све има улогу у постизању доброг резултата на великим такмичењима... Нажалост, нама је пуно тога фалило, знања најмање...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
[Image: fifa-1.jpg]

http://www.pressonline.rs/sr/jar2010/Srb...sovo!.html

>Sad
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Као што рече Јован Мемедовић, кад добијемо, лопта је округла, кад изгубимо, има неко ћоше. Истина је да нисмо били довољно добри да играмо други круг, тужна је чињеница да реално нико из наше групе није био довољно добар за други круг. Нијемци нису показали ништа, Гана није дала гола из игре, Аустралија је једна просјечна екипа. И нисмо то искористили, то ме највише боли.
Мислим да је Антић лоше поставио игру за Гану, да је лоше реаговао против Аустралије. Имали смо проблема са концентрацијом, што је необјашњиво и неопростиво на великим турнирима. Као и увијек, ходали смо по ивици жилета, против Њемачке смо преживјели, али смо се двапут опасно посјекли с црнцима и кенгурима. Овај тим је морао у други круг, и без обзира што је велики успјех што смо уопште на СП, резултат на Мундијалу сматрам неуспјехом. У добром дијелу се игри нема шта замјерити, али је реализација велики проблем. Немамо класног нападача: Жигић је врло захвалан али то није то, Пантелић је просјек, Лазовићева каријера стагнира годинама, Мрђа нема међународног искуства. Такође, велики недостатак који се показао фаталним и за друге европске екипе (Италија, Данска, Француска) јесте, кошаркашки речено, плејмејкер. Немамо човјека који може ријешити утакмицу једним потезом, у којега сви имају повјерења, који доноси превагу. Дакле, неког нашег Каку, Снајдера, Месија, фудбалског Бодирогу. Жељу и борбеност им нико не може оспорити, и причати о цигарама и пиву је дно дна.
Штета, велика штета. Шта послије овога? Волио бих да Антара остане јер тешко ћемо бољег наћи, човјек је извукао максимум у квалификацијама од ове екипе, може нас одвести и на Европско. Екипу не треба много мијењати, додати тек два-три млађа момка (можда Рајковић, Љајић, Стевановић, Алексић) и наставити даље утабаним стазама.
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
(06-25-2010, 08:41 AM)Микеланђело link Wrote:Такође, велики недостатак који се показао фаталним и за друге европске екипе (Италија, Данска, Француска) јесте, кошаркашки речено, плејмејкер. Немамо човјека који може ријешити утакмицу једним потезом, у којега сви имају повјерења, који доноси превагу. Дакле, неког нашег Каку, Снајдера, Месија, фудбалског Бодирогу.

Oво је одлична констатација... Нажалост све је мање таквих играча и у свету, а камоли код нас... Све се више цене атлетске способности, трчање, снага, а чим се појави мало технички дотеранији играч одмах је најбољи на свету... Кад је нпр. Пикси бриљирао у Италији 90-е, играче његовог профила је имала свака репрезентација (не улазим у то да ли је он био најбољи од свих "десетки", а мислим да у том моменту јесте), а данас је таквих играча једва да се наброји на прстима једне руке...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Слажем се са обојицом. Да додам.

Оно што би требало радити, то је стварање таквих (плејмејкера и врсних нападача) играча у клубовима, а то повлачи и низ промена у функционисању фудбалског савеза. Потребно је да школујемо такве играче, да их обликујемо за потребе репрезентације, а и самим тим њихова каријера ће ићи узлазном путањом, да постоји циљ и дугорочан план. Мора се стати на пут маминим и татиним синовима који играју у кадетској и омладинској репрезентацији. Ту је наша прилика, да већ у том узрасту почнемо са припремањем тих момака за велика дела, какав је мундијал или европско првенство. Пример су за то САД, постепено су стварали репрезентацију, сетите се само да они 94. нису имали професионалну лигу! А зато сад, не може да их победи једна Енглеска, играли су у финалу Купа конфедерација.

Дакле, потребно је, како Микеланђело рече, наставити само утабаним стазама новим снагама.
Искључите ТВ, укључите мозак
Reply
Наравно, сваки успех и позитиван резултат подразумева план, ништа не може стихијски и на фору... То сам причао и за наш клуб, врхунска омладинска школа и нема бојазни за нас... И онако како игра А тим - први тим, тако треба да играју и све млађе категорије... Иста тактика, исти систем, и то наравно нападачки! Само тако ћемо добити младе, фудбалски школоване играче и нема бојазни ни за Звезду ни за Србију...
Reply
Пази сада ово РСФ... кажеш нема бојазни за Србију.

Има једно 3 месеца како сам причао са 1 својим новим колегом на послу. Иначе дошао преко Дрине, а некада је био стварно добар фудбалер, чак је у Звезду долазио средином 1990-их на пробу, после тога опет неке друге клубове по БГ... али од свега тога заправо ништа, јер он није имао сем талента ништа. Није имао паре, нити каквог менаџера да га гурне у неки тадашњи прволигашки клуб, акамоли Звезду.
Разведен је, и има 2 деце. Млађе дете је дечак. Клинац има 12 година. Трчкара по једном БГ клубу 6 ранга... На моју констатацију да ту само губи време, и да треба да га пребаци на нешто друго, јер од фудбала неће живети, а и ако би којим случајем живео од лопте, био би бело робље. Коментар тог колеге, а оца 12-годишњег дечака је следећи: "Ја бих да он буде фудбалер!"  :o У данашњој Србији, он каже да му син жели бити фудбалер, односно роба посебне сорте криминалаца.
Заправо треба да исправи татину неправду... јер је он изгубио битку са тадашњим татиним синовима. ???
Јавна је тајна да се и тренерима у омладинским школама дају паре да поједини синови играју утакмице, иако не заслужују то, јер тренер живи лоше, на паре нико није имун... а хоћемо да имамо Србију као фудбалску велесилу, и да пржимо швабе, енглезе, жабаре, петлове, португалце, како у квалификацијама, тако и на СП и ЕП?!
Е па то тако не иде браћо моја драга...

Ако ти клинац није талентован, пребаци га на други спорт. Фудбал препусти неком другом, ко се у то разуме. Бразил је исто сиромашна земља, исто као и Аргентина... али тамо се зна ко уме, а ко не уме да игра фудбал... нема јавашлука толико као код нас. И сада кариоке и гаучоси могу да се носе са богатим енглезима, швабама и осталима.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Да ли желиш да кажеш да сва деца која воле фудбал и баве се њиме,треба да дигну руке од њега,јер немају маме и тате да их гурају,или нешто друго...?Мислим,чисто ме занима твоје мишљење.

Што се тиче СП,ево данас прође у нокаут фазу и пета од исто толико јужноамеричких репрезентација...Уругвај је налетео на Јужну Кореју,а Парагвај на Јапан,па ме не би чудило да их гледамо у четвртфиналу заједно са Бразилом,а можда и Аргентином.Пола тимова би могло да буде у задњих осам са тог континента...нисам то очекивао,мада ме уопште не чуди,јер све те земље имају сјајан однос према талентованим фудбалерима.Највише ми је срцу прирастао Чиле,након што сам одгледао њихове утакмице у групи,стварно за сваку похвалу...
НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА - НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!
Reply
Прво, Дрвосеча погрешно си схватио шта сам рекао... Не би било бојазни за Србију ни за Звезду када би се неке ствари које сам навео плански одрађивале....

Друго, не може се забранити да тренира некоме ко није талентован, него тај који није талентован неће бити у Звезди већ у неком као што си рекао шестом рангу и то је то... А што његов тата жели да он постане фудбалер, па и та ће му се жеља испунити, али у БГ зони и крај...

И треће, да би заживеле квалитетне фудбалске школе, ту пре свега морају да раде најквалитетнији тренери да буду плаћени као тренери првог тима, како не би били склони гурању оних чији родитељи плаћају да би им деца играла...

Него, тема је СП, па да не причамо о неким споредним стварима...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: